Sistemska integracija

Cjelovita ICT rješenja u skladu s potrebama i zahtjevima korisnika

Sistemska integracija

Svojim korisnicima nudimo cjelovita ICT rješenja koristeći najnovija tehnološka rješenja i metodologije te izravnu suradnju s vodećim svjetskim kompanijama u području računalne i telekomunikacijske tehnologije.

Za svoje korisnike uvijek tražimo i osmišljavamo optimalna rješenja koja će zadovoljiti specifične potrebe korisnika i biti otvorena za nove tehnologije i prilagodbe u skladu s budućim potrebama.

Korisnicima nudimo integraciju različitih rješenja u jedinstveno operativno rješenje za provođenje poslovnih aktivnosti, po načelu „ključ u ruke“.

Sukladno potrebama korisnika provodimo savjetovanje, projektiranje i implementaciju za napredna mrežna rješenja te pružamo usluge savjetovanja za strateške i dugoročne ICT potrebe.

Isporučujemo, implementiramo i održavamo tehničku opremu, operativne sustave, razvojne alate i aplikativna rješenja.
Kroz sporazum o razini usluge (SLA) jamčimo vrhunske značajke implementiranih sustava.

Pouzdana podrška

Posebnu pažnju posvećujemo brzoj i kvalitetnoj servisnoj i savjetodavnoj ICT podršci kako bi klijentima osigurali optimalno korištenje implementiranih rješenja. Uslugu podrške pružamo 24 sata dnevno, neovisno o lokaciji korisnika.

Proaktivni nadzor rješenja obavljamo s naše središnje lokacije u Zagrebu, a podršku pružamo udaljenim pristupom i na lokaciji korisnika.

Naša služba za podršku i mrežni operativni centar osiguravaju jamstvo maksimalne razine kvalitete i sigurnost da će infrastruktura raditi u skladu s ugovorenim uvjetima. 

Razina podrške definira se sukladno potrebama klijenta, a uključuje različite aktivnosti poput standardne podrške, komunikacije putem službe za podršku ili telefonom te hitne intervencije i dolazak na lokaciju korisnika ili u unajmljeni podatkovni centar.

Pouzdana podrška

Projekti

Saznaj sve o nedavnim aktivnostima, uspjesima i važnim projektima Grupe KONČAR.

Automatizacija infrastrukture podatkovnih centara HEP-a
Automatizacija infrastrukture podatkovnih centara HEP-a

Automatizacija infrastrukture podatkovnih centara Hrvatske elektroprivrede (HEP)

Područje primjene

Ovo digitalno rješenje najviše se koristi u ovim područjima.

Područje primjene
Energija

Digitalna rješenja imaju široku primjenu u području energije. Omogućavaju napredni nadzor i upravljanje naprednim energetskim mrežama. U razvoju koristimo višegodišnje iskustvo i znanja stečena kroz istraživačke projekte te vlastite softverske platforme s otvorenom jezgrom. Time se ubrzava razvoj novih rješenja i olakšava prilagodba specifičnim potrebama korisnika.

Područje primjene
Voda i odvodnja

Hrvatska je na prvom mjestu u Europskoj uniji po količini i kakvoći vodnih resursa. U isto vrijeme Hrvatska, ali i druge zemlje EU-a, na putu od crpilišta do krajnjeg korisnika bilježi velike gubitke vode u sustavu vodoopskrbe. Negdje ti gubici iznose i više od 50 %. Najčešći su uzroci stara infrastruktura, slabo održavanje i nedostatak pravodobnih informacija o gubicima. Digitalna rješenja omogućavaju napredni nadzor i upravljanje sustavima za vodoopskrbu i odvodnju te sustavima za prevenciju poplava.

Područje primjene
Gradovi

Urbana područja dom su većine stanovnika u Hrvatskoj i EU. Budući da gradsko stanovništvo i njihove potrebe neprekidno rastu, izazovi održivog upravljanja urbanom infrastrukturom postaju sve složeniji. Digitalna rješenja omogućavaju digitalizaciju urbane infrastrukture, napredno upravljanje gradskim uslugama, bolju kvalitetu i veću učinkovitost gradskih usluga te značajne uštede.

Područje primjene
Podatkovni centri

Danas je teško zamisliti uspješnu tvrtku ili ustanovu koja ne koristi vlastiti ili unajmljeni podatkovni centar. S digitalnim rješenjima produljuje se vrijeme rada opreme i povećava otpornost sustava te se istovremeno postižu i bolja energetska učinkovitost i značajne uštede.