Proizvodnja električne energije

Usredotočeni na zelenu budućnost predvodimo industriju u stvaranju pouzdanih i inovativnih elektroenergetskih rješenja.

Proizvodnja električne energije

Elektroenergetska postrojenja po mjeri kupca

Uspješno realiziramo projekte izgradnje cjelovitih složenih rješenja za proizvodnju električne energije te obnove, modernizacije i dogradnje postojećih elektrana. Naša su nastojanja usmjerena prema podizanju pouzdanosti i učinkovitosti u proizvodnji električne energije i dekarbonizaciji poslovanja naših partnera.

Elektroenergetsku opremu i popratne sustave razvijamo, projektiramo i proizvodimo samostalno, na temelju stoljetnog iskustva i tehnološke snage KONČARA.

Proizvodnja električne energije
Design
Projektiranje
Ponosni smo na naš sjajan tim inženjera zadužen za projektiranje raznih vrsta postrojenja za proizvodnju električne energije. U ovoj poslovnoj etapi odgovornost je dvostruka: upravo kod specificiranja, odabira opreme i obavljanja proračuna ključno je zadovoljiti čimbenike kvalitete proizvoda i očuvanja okoliša.
Construction
Gradnja
Po načelu “ključ u ruke” uspješno vodimo izgradnju složenih rješenja za proizvodnju električne energije te obnovu, modernizaciju i dogradnju postojećih elektrana. Posjedujemo znanje i iskustvo za samostalnu izvedbu inženjerskih radova na cjelokupnoj elektroopremi elektrane. Kompetencije u ovom segmentu uspješno gradimo već desetljećima.
Manufacturing
Proizvodnja
Proizvodimo vlastitu elektroenergetsku opremu i sustave: generatore, uzbudne sustave, sustave upravljanja i električne zaštite, energetske i mjerne transformatore, oklopljene sabirničke sustave, elektromotorne pogone, srednjenaponske i visokonaponske sklopne aparate, izmjenične i istosmjerne sustave pomoćnog napajanja i ostalo.
Maintenance
Održavanje
Naše sudjelovanje na elektroenergetskim projektima ne završava u trenutku puštanja u pogon niti istekom garantnog razdoblja. Osiguravamo kontinuirano održavanje i servis postrojenja s ciljem produljenja životnog vijeka opreme, u skladu s važećim tehničkim propisima, prihvaćenim normama i zakonskom regulativom. Ovakav pristup povećava pouzdanost i raspoloživost opreme te reducira troškove tijekom životnog ciklusa sustava.
Hidroelektrane
Područje primjene

Hidroelektrane

Ključni poslovni segment u kojem igramo globalno važnu ulogu, s brojnim referencama u izgradnji novih i revitalizaciji postojećih HE na svim kontinentima. Ovdje nudimo cijeli paket: projektiranje, proizvodnju i isporuku opreme te montažu, ispitivanje i puštanje u pogon na terenu. Prisutni smo i u kasnijim fazama projekta kroz isporuke rezervnih dijelova, dijagnostička ispitivanja i remonte ili revitalizacije/modernizacije pojedinih sustava.

Termoelektrane
Područje primjene

Termoelektrane

Ovaj je tip postrojenja i dalje itekako prisutan u proizvodnji električne energije, a u segmentu termoelektrana posjedujemo velike kapacitete i iskustvo. Spremni smo odgovoriti na svaki izazov u remontu, revitalizaciji i održavanju pojedinačne opreme i sustava. Navedeno podrazumijeva i montažu, ispitivanje i puštanje u pogon na terenu.

Sunčane elektrane
Područje primjene

Sunčane elektrane

Posljednjih smo godina postigli iznimne uspjehe u izgradnji novih vrsta obnovljivih izvora električne energije i stekli znatno iskustvo u ovom segmentu. U globalnoj potrazi za ugljičnom neutralnošću posebno se ističu sunčane elektrane, za koje izrađujemo projektnu dokumentaciju, gradimo cjelovita postrojenja, isporučujemo i montiramo opremu te ispitujemo i puštamo u rad kompletna postrojenja.

Kogeneracijska postrojenja
Područje primjene

Kogeneracijska postrojenja

Ove male moderne termoelektrane kao gorivo koriste ekološki prihvatljivo i CO2 neutralno gorivo - drvnu biomasu. Po načelu “ključ u ruke” nudimo usluge cijelog elektropaketa kogeneracije: kompletan SN i NN razvod, generatorsku zaštitu i uzbude, vlastitu potrošnju, dizel agregat te sustav upravljanja i instrumentaciju.

Ostali obnovljivi izvori električne energije
Područje primjene

Ostali obnovljivi izvori električne energije

Mnoštvo je suvremenih tehnologija proizvodnje električne energije u koje ugrađujemo svoje znanje i komponente: sunčane elektrane, vjetroelektrane, baterijski spremnici, male hidroelektrane, geotermalne elektrane i postrojenja na vodik. Nastojeći oblikovati svjetliju niskougljičnu budućnost, snažno rastemo u iskustvu i kompetencijama u izgradnji zelenih proizvodnih kapaciteta. 

Podsustavi i proizvodi

Rješenja za pokretanje energetske evolucije

Priroda izvora električne energije koju koristimo postaje sve važnija. Osim što predstavlja priliku za odgovornost i pozitivan doprinos zajedničkoj budućnosti, razvoj sustava nove generacije predstavlja i poslovnu priliku za nas i naše kupce i partnere.

Program generatora i motora za sve vrste elektrana
Program generatora i motora za sve vrste elektrana
Sustavi uzbude
Sustavi uzbude
Sustavi nadzora, upravljanja i zaštite
Sustavi nadzora, upravljanja i zaštite
Sustavi besprekidnog napajanja
Sustavi besprekidnog napajanja
Monitoring rotacijskih strojeva
Monitoring rotacijskih strojeva
Komponente za obnovljive izvore
Komponente za obnovljive izvore
Najveća sunčana elektrana u Hrvatskoj, SE Donja Dubrava
Izdvojeni projekt

Najveća sunčana elektrana u Hrvatskoj, SE Donja Dubrava

Pokretana sa sveukupno 44 pametna invertera, elektrana „diše“ kao jedna cjelina, a kompletno upravljanje moguće je izvršiti putem pametnog telefona ili manualno pomoću našeg SCADA sustava PROZANet. S ukupno 23.114 fotonaponskih solarnih panela snage 535 Wp, instalirana snaga ove elektrane, smještene u najljepšem dijelu Međimurja, penje se na zavidnih 12,36 MWp.

Proizvedena energija na godišnjoj se razini procjenjuje na 14 GWh, a dvije intuitivne meteo stanice omogućuju očitavanje temperature panela te globalnu i on-panel insolaciju.

Saznaj više

KONČAR - Elektroindustrija

Javi nam se putem forme u nastavku i ostvarimo suradnju već danas.

Potvrđujem da sam pročitao/la i da prihvaćam Politiku privatnosti za korištenje podataka dostavljenih putem ovog obrasca

KONČAR – Elektroindustrija d.d.
Fallerovo šetalište 22, 10000 Zagreb, Hrvatska
Kontakt odjela marketinga i korporativnih komunikacija: +385 1 3655 974
Kontakt za ostale upite: +385 1 3655 555
Fax: +385 1 3667 602
E-mail: marketing@koncar.hr