Četiri područja inovacija i tehnološkog napretka
Područja poslovanja

Četiri područja inovacija i tehnološkog napretka

S referencama u čak 130 država svijeta u svim područjima našeg djelovanja postali smo sinonim dugotrajnosti, inovativnosti i beskompromisne kvalitete.

Četiri područja inovacija i tehnološkog napretka

Cjelovit pristup elektroenergetici, tračničkim rješenjima i digitalizaciji

Primarna područja djelovanja podrazumijevaju rješenja, proizvode i usluge iz segmenta proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije, tračničkih vozila i infrastrukture te digitalnih rješenja i platformi. 

Tehnološki složena rješenja te proizvodi i komponente koje nudimo uključuju zaokružen proces: razvoj, projektiranje, izgradnju, obnovu i revitalizaciju postojećih postrojenja, proizvodnju, napredno digitalno upravljanje i nadzor, održavanje, savjetovanje te izlazak na teren i podršku kupcu.

Cjelovit pristup elektroenergetici, tračničkim rješenjima i digitalizaciji
Projektiranje
Projektiranje
Pružamo usluge projektiranja i izrade tehničke dokumentacije - od velikih projekata izgradnje elektroenergetskih objekata diljem svijeta do tehnološki najsloženijih sustava poput tračničkih vozila.
Izgradnja
Izgradnja
Izgradnja podrazumijeva isporuku i montažu opreme, ispitivanja i puštanje u pogon, obuku naručitelja, održavanje ili vođenje postrojenja te kasnije obnovu, proširenje i modernizaciju. Prepoznati smo kao isporučitelj složenih rješenja po načelu “ključ u ruke”.
Proizvodnja
Proizvodnja
U složena rješenja i projekte često integriramo proizvode koje sami razvijamo i proizvodimo. Za svako poslovno područje proizvodimo odgovarajuće komponente, podsustave, strojeve i ostalu opremu.

Upravljanje i održavanje
Upravljanje i održavanje
Kako bi naša rješenja radila besprijekorno kroz dugi životni vijek, potrebno je stručno rukovanje i nakon izgradnje. Stoga nudimo digitalna rješenja koja omogućuju prediktivno održavanje opreme, upravljanje procesima, vođenje i nadzor postrojenja.
Proizvodnja električne energije
Poslovno područje

Proizvodnja električne energije

Električna energija važna je karika u razvoju svakog društva. Nama je važno proizvoditi je čisto i odgovorno za okoliš. Kako u tom procesu stavljamo u središte obnovljive izvore energije? Na više načina - revitalizacijom hidroelektrana i hidrogeneratora, razvojem i gradnjom sunčanih elektrana, projektiranjem i gradnjom vjetroelektrana te održavanjem i tehničkom podrškom kupcima i partnerima u eksploataciji postrojenja.

 • Hidroelektrane
 • Sunčane elektrane
 • Vjetroelektrane
 • Termoelektrane
 • Proizvodnja opreme
 • Nadzor i upravljanje
Prijenos i distribucija električne energije
Poslovna područja

Prijenos i distribucija električne energije

Potreba za električnom energijom nikad nije bila veća. Ovo poslovno područje bavi se izazovima velike potražnje električne energije, njenim prijenosom i distribucijom do krajnjeg kupca te spajanja sve većeg broja obnovljivih izvora na elektroenergetsku mrežu. To ne uključuje samo izgradnju novih transformatorskih stanica, već i produljivanje životnog vijeka te digitalizaciju postojećih. Također, bavimo se proizvodnjom tipskih rješenja za priključak na obnovljive izvore i naprednim upravljanjem elektroenergetskom mrežom. 

 • Transformatorske stanice
 • Proizvodnja opreme
 • Posebna rješenja
 • Rekonstrukcija postrojenja
 • Remont i revitalizacija postrojenja
 • Nadzor i upravljanje
 • Terenska podrška 24/7
Tračnička vozila i infrastruktura
Poslovna područja

Tračnička vozila i infrastruktura

Kod izrade rješenja tračničkih vozila i željezničke infrastrukture, vodimo se načelima tehničke i operativne prilagodljivosti, isporuke u što kraćem roku i cjenovne atraktivnosti. Integracija i zajednička izrada složenih rješenja jedna je od strateških usluga koje nudimo partnerima. U tom procesu, mnoga KONČAREVA društva surađuju koristeći suvremene komponente u podsustavima i rješenjima. 

 • Niskopodni elektromotorni vlakovi
 • Dizel-električni vlakovi
 • Niskopodni tramvaji
 • Komponente za željeznička vozila
 • Sustavi za željeznička vozila
 • Željeznička infrastruktura
Digitalna rješenja i platforme
Poslovna područja

Digitalna rješenja i platforme

Digitalno upravljanje gradovima, infrastrukturom i energetskim sustavima ključno je za bolju kvalitetu usluga građanima, veću učinkovitost i manje troškove. Naša rješenja omogućuju automatski nadzor, napredno upravljanje i učinkovito održavanje sustava i opreme. Partnerski pristupamo digitalnoj transformaciji važnih područja, a pritom pronalazimo nove odgovarajuće poslovne modele. 

 • Kritična infrastruktura
 • Pametni gradovi
 • Energetika i mikromreže
 • Voda i odvodnja
 • Podatkovni centri
 • e-mobilnost
Institut za elektrotehniku

Postavljamo standard industrije

Svoju energiju redovito ulažemo u razvoj i inovacije vlastitih visokotehnoloških rješenja. Razvili smo i ekspertizu laboratorijskih testiranja i certificiranja koja dodatno pridonose kvaliteti i standardizaciji vlastitih proizvoda i proizvoda naših partnera.

Laboratorijski centar

Laboratorijski centar

U sklopu Instituta nalazi se osposobljeni i akreditirani Laboratorijski centar u kojem nudimo usluge ispitivanja električne opreme i mehaničkih komponenata, umjeravanja mjerne i ispitne opreme te usluge dijagnostičkih ispitivanja na terenu.

Saznaj više
Istraživanje i razvoj

Istraživanje i razvoj

Razvoj novih složenih rješenja zahtijeva provođenje znanstvenih istraživanja radi nalaženja novih tehničkih i tehnoloških rješenja. Upravo su istraživanje, razvoj i inovacije temelj našeg poslovanja. Kontinuirano pratimo trendove kako bi prednjačili u primjeni najsuvremenijih tehnologija te unaprijedili vlastita rješenja i usluge te rješenja i proizvode naših klijenata.

Saznaj više
Kako doprinosimo održivom društvu?

KONČAR - Elektroindustrija

Javi nam se putem forme u nastavku i ostvarimo suradnju već danas.

Potvrđujem da sam pročitao/la i da prihvaćam Politiku privatnosti za korištenje podataka dostavljenih putem ovog obrasca

KONČAR – Elektroindustrija d.d.
Fallerovo šetalište 22, 10000 Zagreb, Hrvatska
Kontakt odjela marketinga i korporativnih komunikacija: +385 1 3655 974
Kontakt za ostale upite: +385 1 3655 555
Fax: +385 1 3667 602
E-mail: marketing@koncar.hr