Ljudi

Želimo da posao bude više od rada, stoga na razne načine uključujemo naše zaposlenike, ali i umirovljenike te poslovne partnere u prigodne aktivnosti koje organiziramo tijekom cijele godine. Njegujemo kulturu uvažavanja različitosti i inkluzije i zato stvaramo prilike u kojima svaki naš zaposlenik može obogatiti KONČAR svojim jedinstvenim karakteristikama, idejama i razmišljanjima.

Smatramo da je sinergija različitosti ono što nas čini jedinstvenima.

Nastojimo ojačati okruženje koje svakom našem zaposleniku omogućava ravnotežu privatnog i poslovnog života te nudi priliku za učenje, osobni razvoj i napredak. Motivirani kulturom različitosti i inkluzije, uvijek nastojimo proširiti naš spektar aktivnosti. U nastavku možeš pronaći samo neke od njih.

Kao zaposlenik možeš se okušati u ulozi sportaša - osim zajedničkih aktivnosti na razini Grupe poput humanitarne utrke Mliječna staza i Božićnog malonogometnog turnira, većina naših Društava organizira i vlastite rekreativno-sportske aktivnosti za zaposlenike.

Također, svoje znanje možeš pokazati i sudjelovanjem na sad već tradicionalnom božićnom pub kvizu. Dobro se zabavi i nauči nove stvari.

Ako pak u slobodno vrijeme želiš dati svoj doprinos zajednici, ali i pomoći jačanju timskog duha i razvoju međuljudskih odnosa, pozivamo te da se uključiš u Klub volontera KONČAR koji kroz različite akcije pridonosi lokalnoj zajednici.

Bit ćemo posebno ponosni ako se pridružiš humanoj akciji spašavanja ljudskih života u kojima končarevci nisu posustali proteklih osam desetljeća. Naime, KONČAR se od prvih dana uključio u program organiziranog okupljanja građana u akcije dobrovoljnog darivanja krvi koji je Hrvatski crveni križ pokrenuo 1953. godine. Na godišnjoj razini u prosjeku organiziramo 13 akcija na više lokacija kojima pristupi oko 750 dobrovoljnih darivatelja krvi, a u ovom nesebičnom činu svake godine brojimo i nove darivatelje.

Aktivno podržavamo i rad Udruge branitelja Domovinskog rata KONČAR, koji djeluje kao neprofitna organizacija od 2017. godine te okuplja sudionike Domovinskog rata i članove njihovih obitelji.

Naša briga za zaposlenike ne prestaje ni odlaskom u mirovinu, stoga je prije više od 20 godina osnovan Klub umirovljenika KONČAR koji i danas aktivno djeluje. Tijekom tog razdoblja naši umirovljenici i njihovi partneri sudjelovali su u različitim aktivnostima kao što su brojna putovanja u RH i inozemstvo, odlasci u kazalište i sudjelovanja na tematskim predavanjima.