Skip to main content

KONČAR - Distributivni i specijalni transformatori

Regionalni smo lider u proizvodnji srednjih energetskih, distributivnih i specijalnih transformatora. Nalazimo se u vrhu najboljih europskih proizvođača transformatora snage do 160 MVA i napona do 170 kV.

KONČAR D&ST

Dižemo ljestvicu kvalitete

Zadovoljni kupci naša su najbolja preporuka za buduće poslovanje.

Zahvaljujući stalnom unaprjeđenju kvalitete posljednjih sto godina, danas smo regionalni lider u proizvodnji distributivnih, srednjih energetskih i specijalnih transformatora. Cilj nam je kupcima osigurati potpunu i pouzdanu uslugu - od prvog kontakta preko isporuke proizvoda te kasnije kroz njegov životni ciklus.

Naš pristup temelji se na principima održivog razvoja i korporativne društvene odgovornosti, što se očituje u stalnom unaprjeđenju proizvoda, ulaganju u digitalizaciju i modernizaciju poslovanja te edukaciji zaposlenika. Kroz sve segmente primjenjujemo sustav kvalitete, okoliša i zdravlja te sigurnosti na radu prema normama ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 i ISO 45001:2018.

Upravljanje kvalitetom

Naš pristup kvaliteti temelji se na jednostavnom principu: Zahtjevi kupaca moraju biti ispunjeni, a njihova očekivanja nadmašena. Jedan od glavnih kriterija za procjenu uspješnosti poslovanja je zadovoljstvo kupca, a naš glavni saveznik u ostvarivanju tog cilja je standard ISO 9001:2015. 

Uz to radimo na kontroli i kvaliteti ulaznih sirovina, komponenti, proizvodnih procesa te gotovih proizvoda i postrojenja koje prilagođavamo najvišim svjetskim standardima. 

Zaštita okoliša

Pri razvoju i proizvodnji transformatora posebnu pažnju posvećujemo racionalnom iskorištavanju prirodnih resursa (materijala, energije i vode), kao i smanjenju štetnih utjecaja na okoliš. Nastojimo smanjiti količinu otpada i reciklirati ga te osigurati njegovo pravilno odlaganje. Politiku i ciljeve zaštite okoliša ostvarujemo kroz primjenu sustava upravljanja okolišem u skladu s ISO 14001:2015.

Zdravlje i sigurnost na radu

Visoka razina sigurnosti na radu i unaprjeđenje upravljanja zdravljem naš je trajni zadatak. Kroz njegovu provedbu težimo osigurati sustavno prepoznavanje opasnosti na radnom mjestu, procijeniti razine rizika te odrediti mjere kako bi se prepoznati rizici sveli na minimum.

Etika u poslovanju

Potpisnik smo Kodeksa etike u poslovanju Hrvatske gospodarske komore kojim prihvaćamo obvezu djelovanja u skladu s načelima odgovornosti, istinitosti, učinkovitosti, transparentnosti i kvalitete. Kodeksom se obvezujemo i na postupanje u dobroj vjeri i poštovanje dobrih poslovnih običaja prema poslovnim partnerima, našim zaposlenicima te društvu u cijelosti. 

Proizvode i usluge osmišljavamo i nudimo na društveno i ekološki odgovoran način. U tom procesu jamčimo da razvoj, proizvodnja, distribucija te potrošnja proizvoda i usluga nemaju nedopušten utjecaj na društvo i okoliš.

Nagrade i priznanja

Uz službene potvrde kvalitete, brige za okoliš, zdravlja te sigurnosti na radu, posebno nas vesele primljene nagrade i priznanja. One su potvrda da smo spremni zakoračiti korak dalje od propisanih standarda kvalitete i predstavljati primjer u industriji. 

  • 1998. Plaketa Zlatna kuna HGK Komore Zagreb za najuspješnije trgovačko društvo u gradu Zagrebu u kategoriji srednjih trgovačkih društava

  • 1999. Zlatna kuna u kategoriji srednje velikog poduzeća do 250 zaposlenih, Zlatna kuna je priznanje Hrvatske gospodarske komore koje se dodjeljuje za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu

  • 2006. Plaketa Zlatna kuna HGK Komore Zagreb za najuspješnije trgovačko društvo u gradu Zagrebu u kategoriji velikih trgovačkih društava

  • 2007. Zlatna kuna u kategoriji velikog poduzeća iznad 250 zaposlenih

  • 2008. Zlatni ključ u kategoriji najboljeg velikog izvoznika. Zlatni ključ je nagrada Udruge hrvatskih izvoznika

  • 2009. Zlatni ključ u kategoriji najboljeg velikog izvoznika u Ujedinjene Arapske Emirate

  • 2010. Zlatni ključ u kategoriji najboljeg velikog izvoznika

  • 2010. Zlatni ključ u kategoriji najboljeg izvoznika u Nigeriju

  • 2011. Zlatni ključ u kategoriji najboljeg velikog izvoznika u Ujedinjene Arapske Emirate

  • 2014. Platinasti ključ u kategoriji najboljeg izvoznika koji je kontinuitet dokazao kroz proteklih šest godina dodjele nagrade Zlatni ključ. Platinasti ključ se prvi puta dodijelio povodom deset godina djelovanja udruge Hrvatski izvoznici.

  • 2014. Plaketa hrvatskih izvoznika dodijelila se prvome od jedanaest najizvrsnijih hrvatskih izvoznika.

  • 2014. Povelja „Ivančica“, priznanje Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO), za izuzetan doprinos u aktivnostima na provođenju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom

  • 2015. Povelja Hrvatskog društva za kvalitetu “Povelja za poticanje i primjenu kvalitete u hrvatskom gospodarstvu”

  • 2019. Zlatni ključ u kategoriji najboljeg izvoznika u Austriju

  • 2020. Zlatni ključ za najboljeg velikog izvoznika

  • 2020. Plaketa Zlatna kuna HGK Komore Zagreb za najuspješnije trgovačko društvo u gradu Zagrebu u kategoriji velikih trgovačkih društava