Izvješće o društveno odgovornom poslovanju i održivosti 2020.

Prvorođenac je vani!

Naše prvo tiskano izdanje Izvješća o društveno odgovornom poslovanju i održivosti ugledalo je svjetlo dana i to u jubilarnoj godini u kojoj smo proslavili 30 godina postojanja našeg društva i stoljeće izvrsnosti Grupe KONČAR.

Od veljače 1991. godine, kada je osnovano novo poduzeće KONČAR – Distributivni i specijalni transformatori, tu 1991. završili smo s poslovnim prihodom od 12 milijuna dolara i 150 zaposlenika. U usporedbi s rezultatom i rastom poduzeća u 2020. godini, koje je od tada naraslo do 651 zaposlenika i koje ostvaruje poslovni prihod koji premašuje milijardu kuna, možemo ustvrditi da je naše poslovanje usmjereno dugoročno održivoj budućnosti za sve naše dionike. 

Izvješće o društveno odgovornom poslovanju i održivosti 2020.

Još u ranim 90-im godinama bili smo svjesni važnosti upravljanja poslovnim procesima prema ISO normama, da bi 1995. godine uveli sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001. Verificirala nas je certifikacijska kuća Bureau Veritas. Certificiranje sustava upravljanja kvalitetom prema standardu ISO 9001 u ono vrijeme u Hrvatskoj bio je pionirski pothvat ostvaren s puno entuzijazma. Tada je to bio tek šesti certifikat ISO 9001 u Hrvatskoj te treći certifikat među proizvodnim poduzećima bez udjela stranog vlasništva.

Kroz stalne napore unaprjeđivanja poslovanja tijekom godina, uslijedili su certifikati normi ISO 14001 za zaštitu okoliša, ISO 45001 (bivši OHSAS 18001) za zdravlje i sigurnost na radu, prihvaćanje mnogih drugih načela rada poput Kodeksa etike, internog Kodeksa poslovnog ponašanja, primjene transparentnih i poštenih nabavnih politika, kao i stalno unaprjeđivanje politika ljudskih potencijala.

Svime time želimo naglasiti da smo, iako je dosad izostao javno dostupan dokument, oduvijek bili posvećeni ekonomskom prosperitetu poduzeća i njezinih dionika, dobrobiti šire društvene zajednice i učinku na okoliš.

Za više informacija prolistajte naše Izvješće.