Upozorenje

Poduzet ćemo sva legalna sredstva da utvrdimo tko se javnosti obratio ovom internetskom prevarom, zloupotrebljujući podatke i ime KONČAR.

Dana 16. kolovoza 2023. pojavila se prevarantska internetska stranica https://gerywsond.com, koja poziva investitore na ulaganje u održive izvore energije. Stranica se neovlašteno i lažno koristi marketinškim i komunikacijskim materijalom društva KONČAR – Digital d.o.o. te fotografijom i falsificiranom izjavom bivšeg predsjednika Uprave KONČAR – Elektroindustrije d.d. Darinka Bage, koja potkrepljuje sadržaj stranice pri pozivanju investitora da u 3 koraka ulože u zelene dionice, isključivo vezane za obnovljive izvore. U sadržaju se poziva na minimalni depozit od 250 eura, uz garanciju prosječne dobiti od 1.120,00 eura na mjesec.

Gore navedena stranica nije stranica KONČAR – Elektroindustrije d.d. niti je na bilo koji način povezana s Grupom KONČAR.

Potvrđujemo da nikada nismo pozivali ulagače na opisani način te da KONČAR – Elektroindustrija d.d. kao trgovačko društvo, čije su dionice listane na Zagrebačkoj burzi, posluje etično i transparentno te u skladu s pravnim regulativama, pozitivnim propisima i pravilima korporativnog upravljanja. Gospodin Darinko Bago se ogradio od veze s navedenim oglasom te obavijestio ravnateljstvo policije.

Ovime vas obavještavamo da ćemo poduzeti sva legalna sredstva da utvrdimo tko se javnosti obratio ovom internetskom prevarom, zloupotrebljujući podatke i ime KONČAR te ono najvažnije – da zaštitimo domaću javnost i spriječimo nastanak moguće štete.

Dodatno, naši stručnjaci za kibernetičku sigurnost poduzimaju potrebne korake da zaštite KONČAR – Elektroindustriju, ovisna društva KONČARA te opću javnost koja je na gore opisani prijevarni način pozvana na ulaganja.

Prijavi se na KONČAR newsletter

Zanima te na čemu trenutno radimo, na koja tržišta najviše izvozimo, koliko smo društveno odgovorni i zašto su naši zaposlenici naša najveća vrijednost?

Prijavi se na KONČAR news i svaki mjesec budi u toku sa svim našim postignućima i iskoracima.

Prijavi se
KONČAR Newsletter

Vezane vijesti

Možda će Vas zanimati i ove vijesti.

Novi proizvod KONČARA za globalno tržište
Poslovanje
Novi proizvod KONČARA za globalno tržište

Novorazvijeni kombinirani naponski transformator velike snage, tipske oznake SVE, prvi je svoje vrste na svjetskom tržištu.

Još jedna uzastopna godina izvrsnih poslovnih rezultata
Financije
Još jedna uzastopna godina izvrsnih poslovnih rezultata

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora KONČARA usvojeni su revidirani financijski rezultati koji su potvrdili da je poslovna 2023.

KONČAR obilježio 103. obljetnicu poslovanja
Održivost
KONČAR obilježio 103. obljetnicu poslovanja

KONČAR je 103. obljetnicu poslovanja obilježio vrijednim donacijama te nastavkom suradnje s Tehničkim veleučilištem u Zagrebu.