Puštanje u pogon u doba koronavirusa

Kako bi zaštitili zdravlje svojih zaposlenika, partnera, ali i zajednice u kojoj poslujemo te ispunili svoje obaveze i isporučili proizvode na vrijeme, sva društva grupe KONČAR prilagodila su svoje poslovanje trenutnoj situaciji u kojoj se nalazimo.

Tijekom veljače i ožujka 2020. godine zaposlenici Odjela sustava uzbude društva KONČAR – Elektronika i informatika (INEM) sudjelovali su u daljinskom puštanju u pogon regulatora napona isporučenih u Francusku i Australiju.

KONreg S1000

U prvom slučaju radi se o digitalnom regulatoru napona KONreg S1000 isporučenom francuskom brodarskom prijevozniku. Pomoću internetske veze inženjeri iz Zagreba su s kolegama u Marseilleu uspješno pustili u pogon regulator napona koji je isporučen kao rezerva postojećim regulatorima.

Drugi slučaj je daljinsko asistiranje pri puštanju u rad KONČAREVOG sustava uzbude tipa KONreg EX1000, isporučenog kraljevskoj australskoj mornarici u gradu Perthu, u Australiji. Kolege iz Velike Britanije, koji su integrirali KONČAREVU opremu u konačno rješenje, fizički su bili prisutni u Australiji, dok su inženjeri iz Zagreba, putem programa za daljinsko spajanje, bili spojeni direktno s regulatorom. Usprkos vremenskoj razlici, sustav je uspješno pušten u rad.

Oba slučaja samo su naznaka u kojem će smjeru u budućnosti ići ovakva vrsta posla te pokazatelj da neće nužno biti potrebno fizički biti prisutan na svakom puštanju proizvoda ili sustava u pogon.

Prijavi se na KONČAR newsletter

Zanima te na čemu trenutno radimo, na koja tržišta najviše izvozimo, koliko smo društveno odgovorni i zašto su naši zaposlenici naša najveća vrijednost?

Prijavi se na KONČAR news i svaki mjesec budi u toku sa svim našim postignućima i iskoracima.

Prijavi se
KONČAR Newsletter

Vezane vijesti

Možda će Vas zanimati i ove vijesti.

KONČAR zaključio prvo polugodište 2024. s novim rekordno visokim prihodima, neto dobiti i stanjem otvorenih narudžbi
Financije
KONČAR zaključio prvo polugodište 2024. s novim rekordno visokim prihodima, neto dobiti i stanjem otvorenih narudžbi

Daljnji rast svih poslovnih pokazatelja

Novi vlakovi za povezivanje Splita i Zagreba
Poslovanje
Novi vlakovi za povezivanje Splita i Zagreba

Potpisan ugovor o kupoprodaji elektrodizelskih motornih vlakova

KONČAR i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem
Poslovanje
KONČAR i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem

Nastavak snažne suradnje dviju europskih kompanija u elektroenergetskoj industriji