KONČAR obilježio 103. obljetnicu poslovanja

KONČAR je 103. obljetnicu poslovanja obilježio vrijednim donacijama te nastavkom suradnje s Tehničkim veleučilištem u Zagrebu.

Grupa KONČAR već dugi niz godina pruža aktivnu podršku domaćoj zajednici u vidu društveno-odgovornog djelovanja i donacija potrebitima. Tako je i ove godine povodom 103. obljetnice poslovanja upućena posebna donacija udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju - Vukovarski leptirići, u znak podrške kampanji „Budi moja krila“. Cilj kampanje je prikupljanje financijskih sredstava za nastavak rada poludnevnog boravka namijenjenog djeci s teškoćama u razvoju te djeci iz socijalno ugroženih i disfunkcionalnih obitelji. Uz Vukovarske leptiriće, KONČAR je podržao i Zagrebački računalni savez doniranjem novih prijenosnih računala, a obnovljen je i proširen Sporazum s Tehničkim veleučilištem u Zagrebu kojim će se i nadalje osigurati tradicionalne nagrade najboljim studentima pod geslom Najbolja investicija je investicija u ljude.

Prepoznatljivost KONČARA kao iznimno posvećenog i predanog člana domaće zajednice izgrađena je dugogodišnjom tradicijom humanitarnog djelovanja u svim krajevima Hrvatske. Nakon prošlogodišnjeg obilježavanja Dana KONČARA, donacijama za Dječji odjel Opće bolnice Gospić i Udrugu djece s poteškoćama u razvoju Pčelice iz Gospića, na red je došla i zajednica grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, gdje je KONČAR i u listopadu prošle godine proveo značajnu akciju pošumljavanja. 

Donacija Vukovarskim leptirićima

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ dobrovoljna je, nevladina i neprofitna udruga djece s teškoćama u razvoju, njihovih roditelja, članova njihovih obitelji, skrbnika i ostalih građana sa socijalno-humanitarnim ciljem, koji svojim radom žele pomoći unaprjeđivanju kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Udruga djeluje na području grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i Republike Hrvatske. Donacijom KONČARA za kampanju „Budi moja krila“ podržat će se i rad terapeuta te nastavak rada pedagoga u svrhu unaprjeđenja njihove kvalitete života djece i njihove bolje integracije u zajednicu.

Kao jedan od najvećih domaćih poslodavaca, KONČAR ponosno ističe i svoje čvrste veze s akademskom zajednicom, koju partnerskim odnosom njeguju već više od sedam desetljeća. Rođendan KONČARA prigoda je i za potvrdu nastavka tradicije nagrađivanja najboljih studenata s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu pod geslom Najbolja investicija je investicija u ljude te je potpisan Aneks Sporazumu o poslovnoj suradnji ovih dvaju partnera.

Potpisan ugovor s TVZ-om

Istovremeno je nastavljena i suradnja sa Zagrebačkim računalnim savezom donacijom u informatičkoj opremi, kojom je novim prijenosnim računalima opremljena učionica u Centru mladih programera.

Kao nositelj domaće industrije te samim time i društveno-gospodarskog razvoja Republike Hrvatske, imamo dužnost, želju i potrebu svoj uspjeh podijeliti sa zajednicom diljem Lijepe naše – i to upravo s onima koji su u najvećoj potrebi. U tom pogledu, našu posebnu pozornost imaju upravo djeca i mladež te smo iznimno zahvalni na prilici da ove godine podržimo sve ove vrijedne inicijative. Čvrsto vjerujemo kako ulaganjem u lakše i sigurnije odrastanje djece te kvalitetnije obrazovanje mladih kao društvo stvaramo najbolji mogući zalog za svjetliju i uspješniju budućnost naše zemlje“, poručio je u prigodi obilježavanja Dana KONČARA mr.sc. Gordan Kolak, predsjednik Uprave KONČARA.

Prijavi se na KONČAR newsletter

Zanima te na čemu trenutno radimo, na koja tržišta najviše izvozimo, koliko smo društveno odgovorni i zašto su naši zaposlenici naša najveća vrijednost?

Prijavi se na KONČAR news i svaki mjesec budi u toku sa svim našim postignućima i iskoracima.

Prijavi se
KONČAR Newsletter

Vezane vijesti

Možda će Vas zanimati i ove vijesti.

KONČAR i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem
Poslovanje
KONČAR i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem

Nastavak snažne suradnje dviju europskih kompanija u elektroenergetskoj industriji

KONČAR dio konzorcija za realizaciju 188 milijuna eura vrijednog posla revitalizacije hidroelektrane Vidraru u Rumunjskoj
Poslovanje
KONČAR dio konzorcija za realizaciju 188 milijuna eura vrijednog posla revitalizacije hidroelektrane Vidraru u Rumunjskoj

Nastavak jačanja prisutnosti na tržištu Europske unije

Novi proizvod KONČARA za globalno tržište
RDI
Novi proizvod KONČARA za globalno tržište

Novorazvijeni kombinirani naponski transformator velike snage, tipske oznake SVE, prvi je svoje vrste na svjetskom tržištu.