Tračnička vozila

Sva uspješna strojarska rješenja KONČAR tračničkih vozila plod su vlastitog znanja i truda naših inženjera i zaposlenika.

Tračnička vozila
Tramvaji
Tračnička vozila

Tramvaji

Moderni, praktični i puni inovacija, niskopodni tramvaji iz našeg programa poštedni su prema okolišu i postavljaju standarde u segmentu urbanog transporta.

Odlikuju se brzom i lakom izmjenom putnika i najmodernijim sustavima nadzora i upravljanja za pojedine jedinice i cijelu flotu. Broj modula, broj vrata, izvedbu interijera i kapacitet u potpunosti prilagođavamo željama kupaca.

Niskopodni vlakovi
Tračnička vozila

Niskopodni vlakovi

Konstrukcija, dizajn i vozna svojstva ovih niskopodnih elektromotornih i dizel električnih vlakova jamče sjajnu iskoristivost energije i visoku udobnost vožnje u regionalnom i gradsko–prigradskom putničkom prometu.

Prilagođeni su za perone visine 550 mm, a sve osnovne karakteristike poput broja modula, vrata, izvedbe interijera i kapaciteta vozila u potpunosti određuje kupac.

Modernizacija električnih lokomotiva
Tračnička vozila

Modernizacija električnih lokomotiva

Električne lokomotive uspješno moderniziramo već desetljećima. Jedinice modernizirane i tiristorizirane u našim pogonima danas se koriste u flotama brojnih operatera u zemljama jugoistočne Europe.

Ovakav pristup predstavlja pametnu i dugoročnu investiciju kojom se povećava pouzdanost i raspoloživost vozila u prometu. Produljeno vrijeme eksploatacije između dva velika popravka smanjuje troškove popravaka i održavanja vozila.

Tračnička vozila
Tračnička vozila

Održavanje i ostale usluge

Održavamo flote tramvaja, vlakova i lokomotiva domaćih prijevoznika i privatnih leasing operatera. Idealan model suradnje su dugoročni ugovori temeljem kojih se naši partneri mogu osloniti na pravovremen angažman i optimalan opseg radova.

Izrađujemo razne mehaničke i električne proračune i simulacije prema specifičnim željama kupaca. Po potrebi vršimo specijalistička mjerenja mehaničkih veličina na stacionarnim i pokretnim objektima: naprezanja, vibracija, titrajnih brzina, pomaka, tlakova, temperature i slično.

Podsustavi i proizvodi

Iskusni integratori sustava

Mnoge članice Grupe KONČAR aktivno sudjeluju u osmišljavanju i proizvodnji komponenti od kojih stvaramo ove reprezentativne proizvode.

Pretvarač glavnog pogona
Pretvarač glavnog pogona
Pretvarač pomoćnog pogona
Pretvarač pomoćnog pogona
Sanduci
Sanduci
Postolja
Postolja
Glavni transformator
Glavni transformator
Vučni motor
Vučni motor
Nadzor i upravljanje u tračničkim vozilima
Nadzor i upravljanje u tračničkim vozilima
Mjerenje električne energije
Mjerenje električne energije
Tračnička vozila
Izdvojeni projekt

Isporuka 14 niskopodnih tramvaja za Liepajas Tramvajs

Godine 2018. potpisali smo okvirni ugovor za kupoprodaju 6 niskopodnih tramvaja tipa LT 2300 s latvijskim gradom Liepaja. U narednih nekoliko godina potpisana su još 2 ugovora za dodatnih 8 vozila. Posljednji, 14. tramvaj isporučen je u Liepaju u prosincu 2022. godine.

Projekt je zajedničko “dijete” sinergije svih članica Grupe KONČAR koja su projektiranjem i proizvodnjom pojedinih komponenti vozila aktivno sudjelovala u projektu. Ovom isporukom smo građanima i posjetiteljima Liepaje omogućili uslugu modernog i funkcionalnog javnog prijevoza.

Saznaj više

KONČAR - Elektroindustrija

Javi nam se putem forme u nastavku i ostvarimo suradnju već danas.

Potvrđujem da sam pročitao/la i da prihvaćam Politiku privatnosti za korištenje podataka dostavljenih putem ovog obrasca

KONČAR – Elektroindustrija d.d.
Fallerovo šetalište 22, 10000 Zagreb, Hrvatska
Kontakt odjela marketinga i korporativnih komunikacija: +385 1 3655 974
Kontakt za ostale upite: +385 1 3655 555
Fax: +385 1 3667 602
E-mail: marketing@koncar.hr