KONČAR REFERENCE
KONČAR REFERENCE

Projekti koji čine razliku

Pogledaj najbolje primjere onoga što radimo - rezultat stručnosti i rada svih zaposlenika KONČARA. Svako novo rješenje koje isporučimo svojim partnerima ispunjava nas zadovoljstvom jer svi naši projekti uistinu doprinose izgradnji bolje svakodnevice.

KONČAR REFERENCE

Perjanice našeg portfelja

Ovdje nudimo presjek uspješnih projekata različitih kompanija unutar KONČARA. Većina njih plod su precizne koordinacije i velikog truda stručnjaka iz sasvim različitih polja i proizvodnih pogona. Uspjesi koje  ostvarujemo zajedno naš su najveći ponos.

Najveća sunčana elektrana u Hrvatskoj, SE Donja Dubrava
KLJUČNE REFERENCE

Najveća sunčana elektrana u Hrvatskoj, SE Donja Dubrava

Pokretana sa sveukupno 44 pametna invertera, elektrana diše kao jedna cjelina. Kompletno upravljanje moguće je izvršiti putem pametnog telefona ili manualno pomoću našeg SCADA sustava PROZANet. S ukupno 23.114 fotonaponskih panela snage 535 Wp, instalirana snaga ove elektrane, smještene u najljepšem dijelu Međimurja, penje se na zavidnih 12,36 MWp.

Proizvedena energija na godišnjoj se razini procjenjuje na 14 GWh, a dvije intuitivne meteo stanice omogućuju očitavanje temperature panela, globalnu i on-panel insolaciju te smjer i brzinu vjetra u realnom vremenu.

U Francusku smo isporučili jedno od većih kućišta statora generatora
KLJUČNE REFERENCE

U Francusku smo isporučili jedno od većih kućišta statora generatora

Masa kućišta ovog statora hidrogeneratora iznosi 27,8 tona, dok je promjer kućišta 7,6 metara. Proizvod je izgrađen iz dva dijela te je takav transportiran na gradilište gdje smo ga naknadno spojili u cjelinu. Izradili smo kompletno rješenje: od kalkulacija i nabave materijala do rezanja u obliku pozicija potrebnih za sastav. Posljednje na redu bilo je kompletno zavarivanje.

Modernizacija i elektrifikacija željezničke pruge na dionici Zaprešić – Zabok
KLJUČNE REFERENCE

Modernizacija i elektrifikacija željezničke pruge na dionici Zaprešić – Zabok

Rekonstruirali smo PS2+1BV Zaprešić i uveli sustav mjesnog i daljinskog upravljanja rastavljačima kontaktne mreže u četiri kolodvora. Također smo izgradili transformatorsku stanicu za napajanje sustava grijanja skretnica i pomoćno napajanje signalno-sigurnosnih uređaja.

Istaknuti projekti KONČARA

Ovdje se informiraj o svim većim projektima i rješenjima koja smo isporučili. Filtriraj popis po kriterijima koji su ti važni i brzo ćeš pronaći što tražiš. Usput ćeš vidjeti na koliko mnogo područja djelujemo na vrhunskoj tehnološkoj i izvedbenoj razini.

U rad pušten Laboratorij za velike električne strojeve i pogone
Usluge
U rad pušten Laboratorij za velike električne strojeve i pogone

Novi laboratorij se zbog svojih tehničkih mogućnosti te suvremene ispitne i mjerne opreme svrstava među nekoliko laboratorija u svijetu s mogućnošću ispitivanja visokonaponskih (HVDC) kabela za istosmjerni prijenos energije. 

Zanima te više o našim projektima?

Uvijek smo otvoreni za razgovor o našim rješenjima i područjima u kojima djelujemo. Slobodno nam pošalji upit i potrudit ćemo se odgovoriti na svako pitanje. 

Javi nam se
Want to explore more of our projects

KONČAR - Elektroindustrija

Javi nam se putem forme u nastavku i ostvarimo suradnju već danas.

Potvrđujem da sam pročitao/la i da prihvaćam Politiku privatnosti za korištenje podataka dostavljenih putem ovog obrasca

KONČAR – Elektroindustrija d.d.
Fallerovo šetalište 22, 10000 Zagreb, Hrvatska
Kontakt odjela marketinga i korporativnih komunikacija: +385 1 3655 974
Kontakt za ostale upite: +385 1 3655 555
Fax: +385 1 3667 602
E-mail: marketing@koncar.hr