Tečaj za korisnike sustava uzbude iz Tanzanije

Za predstavnike Hidroelektrane (HE) Kidatu iz Tanzanije održali smo napredni tečaj za sustave uzbuda. 

HE Kidatu smještena je u južnom dijelu Tanzanije na rijeci Ruahi (Great Ruaha River) te posjeduje četiri sinkrona generatora ukupno instalirane snage 204 MW. Cilj školovanja bio je upoznati polaznike s osnovnim načelima rada digitalnih sustava, kao i prezentiranje svih mogućnosti KONČAREVIH sustava uzbuda.

Tečaj za korisnike sustava uzbude iz Tanzanije

Tečaj je bio podijeljen na dva dijela, pri čemu je prvi izvođen u predavaonici, s  naglaskom na teoriju. Drugi dio tečaja, posvećen praktičnom dijelu, bio je orijentiran na demonstraciju mogućnosti digitalnog regulatora. Praktični se dio izvodio na za to posebno namijenjenom ispitnom pultu koji simulira pravi sustav uzbude sa svim njezinim glavnim komponentama, od digitalnog regulatora napona i touch panela s prikazom svih glavnih veličina do energetskog dijela s tiristorskim mostom i teretom koji simulira rotor.

Ovakva vrsta treninga prilika je za upoznati se s trenutačnim izazovima krajnjih kupaca, ali i njihovim očekivanjima. Međusobnom interakcijom produbljujemo poslovne odnose i nastavljamo daljnju uspješnu suradnju.