Studijski posjet

Svaka studentska posjeta nas raduje jer volimo dijeliti naša stečena iskustva i znanja mlađim generacijama te služiti kao primjer dobre prakse, a osobito nas veseli kada nas posjećuju sveučilišta iz inozemstva.

Studijski posjet Končar D&ST-u

Grupa od 25 studenata i profesora preddiplomskog studija logistike i industrijskog menadžmenta s Institute of Technology of Cachan, University of Paris, Saclay, posjetila nas je u ožujku 2022. godine u okviru sedmodnevnog studijskog posjeta Hrvatskoj. Posredovanjem Centra karijera FER-a u Zagrebu, studenti su ostvarili kontakt s hrvatskim proizvodnim i logističkim poduzećima s ciljem stjecanja praktičnih znanja i upoznavanjem poslovne kulture.

Uz organizacijsku podršku Odjela za upravljanje ljudskim potencijalima te stručno vodstvo kolege Matije Koprivnjaka, projektanta srednje energetskih transformatora i kolegice Sandre Sedmak iz Odjela nabave, studenti su se upoznali s osnovnim informacijama o procesima u proizvodnji transformatora. Zatim su, u okviru obilaska pogona, posjetili radionice i ispitnu stanicu te su im prikazani i objašnjeni postupci rezanja i slaganja jezgri, namatanja, montaže i ispitivanja transformatora.

Posjetitelji su iskazali zadovoljstvo ostvarenom suradnjom te zahvalnost domaćinu na organizaciji ovog, za buduće stručnjake, korisnog i edukativnog iskustva.