Čišćenje šume Jankomir nasip s Čistećim Medvjedićima

Jedno subotnje jutro, sneno i mutno, okupila se sjajna ekipa u šumi Jankomir nasip. 

Teško je reći tko više voli raditi, mi ili Čisteći Medvjedići, ali znamo da su nas oni svakako dodatno inspirirali. Riječ je o volonterskim entuzijastima, skoro pa profesionalcima, koji iza sebe imaju više od 150 akcija čišćenja po cijeloj Hrvatskoj. Doveli su i psa Sepa, najmarljivijeg psa među medvjedićima i medvjedića među psima, a mi smo u akciju poveli i naše juniore koji su nam veselo pomogli u čišćenju smeća. 

O opisu te sadržaju smeća i otpada bolje je ne govoriti, već pustiti da vam fotografije ispričaju priču o tome što se sve može naći u šumarku Jankomir nasip kod Lučkog. Ukupno se sakupilo 110 vreća smeća i okvirno četiri tone glomaznog otpada koje je istog dana odvezla gradska Čistoća. Osjećaji su pomiješani, i skromna radost i žal što nečemu takvome svjedočimo.

Da završimo u vedrijem tonu, nadamo se da smo dali mali doprinos čišćem okolišu, a stekli smo zapanjujuće iskustvo, ponešto i naučili te ono najvažnije - možda smo nekoga inspirirali jer opće dobro je i dobro sviju nas.

Za više fotografija pogledajte galeriju: