Uljni distributivni transformatori

Proizvodimo uljne distributivne transformatore nazivnih snaga od 50 kVA do 8 MVA, najvišeg napona opreme do 36 kV. Namijenjeni su vanjskoj i unutarnjoj ugradnji.

Uljni distributivni transformatori

Naši su distributivni transformatori široko rasprostranjeni diljem svijeta. Dimenzionirani su za nazivne napone distributivnih mreža i služe za distribuciju električne energije u razdjelnim mrežama. Tehničke karakteristike definirane su specifičnostima mreže u koju se ugrađuju i zahtjevima kupaca. 

Mogu biti trofazni ili jednofazni, hlađeni prirodnom cirkulacijom raznih izolacijskih tekućina, prikladni za unutarnju ili vanjsku montažu. Regulaciju napona moguće je izvesti preklopkom za regulaciju u beznaponskom stanju ili pomoću sklopke za regulaciju pod opterećenjem. Transformatore izrađujemo i ispitujemo u skladu s grupom normi IEC 60076 i Uredbom Komisije (EU) br. 548/2014 te ostalim nacionalnim standardima i specifičnim zahtjevima kupaca. Dizajnirani su i proizvedeni prema najvišim standardima kvalitete, koristeći najnaprednije metode proračuna i dizajna, proizvodnih i tehnoloških procesa i završne kontrole.

Klasični distributivni transformatori

Klasične distributivne transformatore proizvodimo prema tehničkim specifikacijama i zahtjevima kupca. Regulaciju izvodimo u beznaponskom stanju. Jezgre izrađujemo od laserski tretiranih visokopermeabilnih limova rezanih na vlastitim automatskim linijama uzdužno i poprečno. Namote izrađujemo od aluminijskih i bakrenih vodiča s raznim vrstama izolacije na automatskim namatalicama. Standardni dizajn kotlova je s valovitom stranicom i sa zatvorenim sustavom disanja, što ne zahtijeva održavanje tijekom životnog ciklusa. Na zahtjev kupca izrađujemo kotlove i s otvorenim sustavom disanja. Posebnu pozornost posvećujemo konstrukciji aktivnog dijela kako bismo osigurali mehaničku otpornost na sile tropolnog kratkog spoja. Postupkom sušenja i punjenja ulja pod vakuumom u specijalnim „LFH“ postrojenjima postižemo maksimalno ujednačeno sušenje izolacijskih materijala, što osigurava dulji životni vijek transformatora.

Klasični distributivni transformatori

Distributivni transformatori s regulacijom pod opterećenjem

Distributivni transformatori s regulacijom pod opterećenjem automatski održavaju napon mreže unutar dozvoljenih vrijednosti. Opremljeni su kompaktnom sklopkom koja dimenzijama ne utječe na tlocrtne dimenzije transformatora. Proizvodimo ih dugi niz godina prema tehničkim specifikacijama i zahtjevima kupaca istom tehnologijom kojom proizvodimo i klasične distributivne transformatore.

Distributivni transformatori s regulacijom pod opterećenjem

Energetski učinkoviti distributivni transformatori

Proizvodimo transformatore u skladu s Uredbom Komisije (EU) br. 548/2014 o provedbi Direktive 2009/125/EZ Europskog parlamenta za ekološki dizajn proizvoda. Ispunjavamo sve propisane zahtjeve za minimalnom energetskom učinkovitosti, ali uspješno ispunjavamo i ostale, strože zahtjeve kupaca.

Energetski učinkoviti distributivni transformatori

Transformatori za energetsku tranziciju

Prateći trendove i podupirući ciljeve klimatsko-energetske politike EU-a proizvodimo transformatore u skladu sa zahtjevima zelene energetske tranzicije. U njih ubrajamo transformatore za elektrane i postrojenja na obnovljive izvore električne energije, poput fotonaponskih sunčanih elektrana ili kogeneracijskih postrojenja te transformatore za punionice električnih vozila. Također, na zahtjev kupca te za vlastite potrebe provodimo izračune smanjenja ugljičnog otiska proizvedenih transformatora u skladu s normama ISO 14067, ISO 14025 i EN 50693, čime doprinosimo boljoj, zelenijoj i energetski održivoj budućnosti.

Transformatori za energetsku tranziciju

Distributivni transformatori sa smanjenim EM zračenjem

Distributivne transformatore sa smanjenim elektromagnetskim zračenjem  proizvodimo prema specifičnim zahtjevima kupaca za dozvoljenom graničnom vrijednosti magnetske indukcije pri 50 Hz i prema nacionalnim pravilnicima o zaštiti od elektromagnetskih polja.

Distributivni transformatori sa smanjenim EM zračenjem

Katalozi:

Stvarajmo održivo društvo zajedno

Imaš pitanje ili želiš saznati više o tome što radimo u području distributivnih i specijalnih transformatora? Ne ustručavaj se kontaktirati nas.

Javi nam se
Končar

Kontakt

Javi nam se putem forme u nastavku i ostvarimo suradnju već danas.

Potvrđujem da sam pročitao/la i da prihvaćam Politiku privatnosti za korištenje podataka dostavljenih putem ovog obrasca

KONČAR - Distributivni i specijalni transformatori
Josipa Mokrovića 8, 10090 Zagreb, Hrvatska
Tel: +385 1 3783 777
E-mail: info@koncar-dst.hr