Srednji energetski transformatori

Proizvodimo srednje energetske uljne transformatore, autotransformatore i specijalne transformatore nazivnih snaga do 160 MVA najvišeg napona opreme do 170kV. Namijenjeni su vanjskoj i unutarnjoj ugradnji.

Srednji energetski transformatori

Važne komponente u mnogim distribucijama i prijenosima električne energije diljem svijeta čine naši srednji energetski transformatori. U posljednjih 40 godina isporučili smo preko 4.000 jedinica ukupne snage 85.000 MVA u više od 110 zemalja.

Svojim kupcima nudimo kompletnu uslugu projektiranja, proizvodnje, transporta, montaže, ispitivanja na terenu i puštanja u pogon. Materijali, oprema i tehnologija koje koristimo u proizvodnji i ispitivanju transformatora uključuju najnovije svjetske trendove razvoja.

Regulacija napona izvodi se regulacijskim odcjepima pomoću sklopke pod opterećenjem te preklopke ili prekapčanjem ispod poklopca u beznaponskom stanju. Transformatori se izrađuju i ispituju u skladu s grupom normi IEC 60076, a moguće su izvedbe i prema drugim međunarodnim standardima.

Jednofazni transformatori

Jednofazni transformatori uglavnom se izvode s jezgrom na dvama stupovima ili jednom stupu s dvama povratnim odnosno pomoćnim stupovima jezgre. Primjenu jednofaznih transformatora najviše nalazimo u željeznici, iako proizvodimo i mrežne transformatore koji se izvode kao tri jednofazne jedinice koje se u konačnici spajaju u trofazni sustav na terenu. Izvedba je moguća s mineralnim uljem te prirodnim i sintetičkim esterima.

Srednji energetski transformatori

Trofazni transformatori

Trofazni transformatori zauzimaju najveći udio u transformatorskoj industriji, a projektiraju se prema specifikaciji i zahtjevima kupca. Iako postoji velik broj različitih inačica izvedbe, možemo izdvojiti dvonamotne transformatore, tronamotne transformatore, transformatore s prespajanjem napona na niskonaponskoj ili visokonaponskoj strani, transformatore sa stabilizacijskim namotom, generatorske transformatore i slično. Izvedba je moguća s mineralnim uljem te prirodnim i sintetičkim esterima.

Trofazni transformatoriTrofazni transformatori

Autotransformatori

Autotransformator je transformator u štednom spoju s jednim namotom, odnosno s namotima koji su međusobno spojeni. Njegova je prednost što je manji i lakši od standardnog dvonamotnog transformatora. Najviše se koristi u željeznici, frekvencije 16,7 Hz, 50 Hz i 60 Hz.

Autotransformatori

Katalozi:

Stvarajmo održivo društvo zajedno

Imaš pitanje ili želiš saznati više o tome što radimo u području distributivnih i specijalnih transformatora? Ne ustručavaj se kontaktirati nas.

Javi nam se
Končar

Kontakt

Javi nam se putem forme u nastavku i ostvarimo suradnju već danas.

Potvrđujem da sam pročitao/la i da prihvaćam Politiku privatnosti za korištenje podataka dostavljenih putem ovog obrasca

KONČAR - Distributivni i specijalni transformatori
Josipa Mokrovića 8, 10090 Zagreb, Hrvatska
Tel: +385 1 3783 777
E-mail: info@koncar-dst.hr