KONČAR započinje s ugovorenim radovima na novoj TS 400/110 kV Ohrid

U nazočnosti premijera Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva, ministra gospodarstva Kreshnika Bekteshija, ministra prometa i komunikacija Blagoja Bochvarskoga, zamjenika albanskog ministra energije i infrastrukture Ilira Bejta te direktora MEPSO-a Kushtrima Ramadanija svečano su otvoreni radovi na izgradnji nove Transformatorske stanice (TS) 400/110 kV Ohrid.

Izgradnja TS 400/110 kV Ohrid izuzetno je važan projekt za Sjevernu Makedoniju koji će omogućiti međunarodnu konekciju sa susjednom Albanijom na 400 kV naponskoj razini, čime će se dodatno osnažiti elektroenergetski sustav regije.

Transformatorska stanica Ohrid

Ugovoreni projekt obuhvaća kompletnu izgradnju novog 400/110 kV postrojenja, od izrade projektne dokumentacije do isporuke, montaže, ispitivanja i puštanja u pogon primarne i sekundarne opreme. U sklopu projekta oprema se i novo 400 kV polje za prihvat drugog kraja novog 400 kV dalekovoda Ohrid –  Bitola u TS 400/110 kV Bitola 2.

Podsjetimo, u veljači 2020. godine u Vladi Republike Sjeverne Makedonije u Skopju, društvo KONČAR – Inženjering za energetiku i transport (KET) sklopilo je ugovor za izgradnju TS 400/110 kV Ohrid u sklopu investicijskog ciklusa Operatera prijenosnog elektroenergetskog sustava Sjeverne Makedonije (MEPSO AD).

Inače, uz revitalizaciju TS 400/110 kV Skopje 4, revitalizaciju TS 110/35 kV Prilep i revitalizaciju sustava numeričkih zaštita na rasklopnim postrojenjima u hidroelektranama, izgradnja TS 400/110 kV Ohrid predstavlja četvrti projekt koji je u posljednje tri godine KONČAR ugovorio s MEPSO-m. Svi navedeni projekti financirani su putem kredita Europske banke za istraživanje i razvoj (EBRD).

Prijavi se na KONČAR newsletter

Zanima te na čemu trenutno radimo, na koja tržišta najviše izvozimo, koliko smo društveno odgovorni i zašto su naši zaposlenici naša najveća vrijednost?

Prijavi se na KONČAR news i svaki mjesec budi u toku sa svim našim postignućima i iskoracima.

Prijavi se
KONČAR Newsletter

Vezane vijesti

Možda će Vas zanimati i ove vijesti.

KONČAR zaključio prvo polugodište 2024. s novim rekordno visokim prihodima, neto dobiti i stanjem otvorenih narudžbi
Financije
KONČAR zaključio prvo polugodište 2024. s novim rekordno visokim prihodima, neto dobiti i stanjem otvorenih narudžbi

Daljnji rast svih poslovnih pokazatelja

Novi vlakovi za povezivanje Splita i Zagreba
Poslovanje
Novi vlakovi za povezivanje Splita i Zagreba

Potpisan ugovor o kupoprodaji elektrodizelskih motornih vlakova

KONČAR i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem
Poslovanje
KONČAR i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem

Nastavak snažne suradnje dviju europskih kompanija u elektroenergetskoj industriji