KONČAR na Samitu energetike Trebinje u Bosni i Hercegovini

U Trebinju u Bosni i Hercegovini danas je završen 2. Samit energetike SET, vodeći regionalni poslovni događaj na temu energetske budućnosti i održivosti proizvodnje energije.

Riječ je o poslovnom događaju koji je okupio veliki broj stručnjaka, znanstvenika te predstavnika elektroprivreda i proizvođača opreme i elektroenergetskih postrojenja, a srebrni pokrovitelj bio je KONČAR.

SET Trebinje

Osmišljen kao niz predavanja, prezentacija i panel rasprava SET je protekla dva dana bio mjesto za regionalne susrete i razgovore o energetskoj budućnosti i održivosti, obnovljivim izvorima energije, energetskoj učinkovitosti, održivom prijenosu energije te smanjenju emisija ugljičnog dioksida, u čemu su aktivno sudjelovali i predstavnici KONČARA.

Prvog dana Samita održana je prezentacija „Digitalna rješenja u elektroenergetskom sustavu“ u kojoj je predstavljen proizvodni program te područja primjene proizvoda i usluga Grupe KONČAR. Poseban naglasak stavljen je na „zeleno i napredno“ pa su sudionicima SET-a detaljnije predstavljeni sustavi monitoringa primarne elektroenergetske opreme razvijeni u KONČAR – Institutu za elektrotehniku, nova generacija platformi za daljinsko upravljanje i nadzor EES-a iz KONČAR – Inženjeringa za energetiku i transport kao i rješenje KONČAR – Elektronike i informatike za baterijske spremnike električne energije. 

Drugog dana Samita održana je i panel rasprava pod nazivom „Hibridna energetska budućnost“ na kojoj je predstavnik KONČARA govorio o rješenjima, tehnologijama i inovativnim proizvodima za energetsku tranziciju.

Prijavi se na KONČAR newsletter

Zanima te na čemu trenutno radimo, na koja tržišta najviše izvozimo, koliko smo društveno odgovorni i zašto su naši zaposlenici naša najveća vrijednost?

Prijavi se na KONČAR news i svaki mjesec budi u toku sa svim našim postignućima i iskoracima.

Prijavi se
KONČAR Newsletter

Vezane vijesti

Možda će Vas zanimati i ove vijesti.

KONČAR zaključio prvo polugodište 2024. s novim rekordno visokim prihodima, neto dobiti i stanjem otvorenih narudžbi
Financije
KONČAR zaključio prvo polugodište 2024. s novim rekordno visokim prihodima, neto dobiti i stanjem otvorenih narudžbi

Daljnji rast svih poslovnih pokazatelja

Novi vlakovi za povezivanje Splita i Zagreba
Poslovanje
Novi vlakovi za povezivanje Splita i Zagreba

Potpisan ugovor o kupoprodaji elektrodizelskih motornih vlakova

KONČAR i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem
Poslovanje
KONČAR i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem

Nastavak snažne suradnje dviju europskih kompanija u elektroenergetskoj industriji