KONČAR – Inženjering za energetiku i transport na Tajvan isporučio platformu PROZA NET

Društvo KONČAR – Inženjering za energetiku i transport (KET) na Tajvan je isporučilo integracijsku platformu PROZA NET za pilot projekt „Integracija obnovljivih izvora korištenjem IEC 61850 komunikacijskog protokola”.

Pilot-projekt financira Tajvanska Energetska Kompanija (TPC – Taiwan Power Company) koja kroz Tajvanski energetski razvojni institut (TPRI – Taiwan Power Research Institute) provodi razvojne znanstvene projekte u području naprednih energetskih mreža, smartgrida.

PROZA NET, Tajvan

PROZA NET integracijska platforma prepoznata je od znanstvene i inženjerske zajednice na Dalekom istoku kao suvremena platforma koja posjeduje certifikat za usklađenost s međunarodno priznatim industrijskim standardom za kibernetičku sigurnost (IEC 62443), kao i certifikate za razmjenu podataka više-hijerarhijske arhitekture naprednih mreža (IEC 61850). Tajvanski razvojni institut uključen je u projekte koji moraju omogućiti energetskoj mreži zemlje integraciju 20 posto proizvodnog kapaciteta iz obnovljivih izvora do 2025. godine.

Energetska mreža Tajvana svojevrsni je energetski otok, bez ikakvih veza s kontinentom. Osnovna proizvodnja danas zasniva se na četiri nuklearne elektrane koje se uskoro zatvaraju, što je i razlog velikog broja ulaganja u obnovljive izvore i njihovo skoro uključivanje u tajvansku energetsku mrežu.

Pilot-projekt se zasniva na PROZA NET platformi koja omogućuje integraciju raznih distribuiranih elektrana i njihovo povezivanje u centralni sustav korištenjem IEC 61850 standarda. Osim isporuke licence PROZA NET, projekt je uključivao i daljinsku obuku sistemskih inženjera TPRI i TPC-a.

Prijavi se na KONČAR newsletter

Zanima te na čemu trenutno radimo, na koja tržišta najviše izvozimo, koliko smo društveno odgovorni i zašto su naši zaposlenici naša najveća vrijednost?

Prijavi se na KONČAR news i svaki mjesec budi u toku sa svim našim postignućima i iskoracima.

Prijavi se
KONČAR Newsletter

Vezane vijesti

Možda će Vas zanimati i ove vijesti.

KONČAR zaključio prvo polugodište 2024. s novim rekordno visokim prihodima, neto dobiti i stanjem otvorenih narudžbi
Financije
KONČAR zaključio prvo polugodište 2024. s novim rekordno visokim prihodima, neto dobiti i stanjem otvorenih narudžbi

Daljnji rast svih poslovnih pokazatelja

Novi vlakovi za povezivanje Splita i Zagreba
Poslovanje
Novi vlakovi za povezivanje Splita i Zagreba

Potpisan ugovor o kupoprodaji elektrodizelskih motornih vlakova

KONČAR i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem
Poslovanje
KONČAR i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem

Nastavak snažne suradnje dviju europskih kompanija u elektroenergetskoj industriji