Generatori za tržište SAD-a

Četiri sinkrona generatora s beskontaktnom uzbudom i pripadajućom opremom proizveli smo, isporučili i pustili u rad za malu hidroelektranu Madison Dam u saveznoj državi Montani.

Tijekom 2020. godine putem turbinskog partnera iz Austrije isporučili smo četiri sinkrona generatora s beskontaktnom uzbudom i pripadajućom opremom za malu hidroelektranu (mHE) Madison Dam u saveznoj državi Montani, u SAD-u. Osnovni opseg isporuke obuhvatio je, uz četiri generatora 4100 kVA, 4000 V i 300 o/min, pripadajuće uzbudne sustave, sustave automatskog podmazivanja ležajeva i uzemljenja generatora. 

Krajnji kupac na ovom projektu je stoljetno poduzeće sa sjedištem u Južnoj Dakoti koje posluje u tri savezne države, a uz proizvodnju, pruža usluge prijenosa i distribucije električne energije. Projekt nam je bio iznimno zanimljiv zbog tehničkih posebnosti i zahtjeva krajnjeg kupca.

Nadzor nad puštanjem u pogon prvog generatora završen je u prosincu 2021. godine, dok je posljednji, četvrti generator uspješno pušten u rad u ožujku 2022. godine. 

Ovo je bila prva isporuka i puštanje u pogon kompaktnih generatora za američko tržište, na što smo iznimno ponosni.