Punionica s trenutačno najjačim priključnim mjestom u Hrvatskoj

Isporučili smo punionicu za punjenje električnih vozila koja raspolaže sa šest priključnih mjesta, ukupne snage 360 kW + 90 kW.

Globalna usmjerenost na održivost i ekološku odgovornost u posljednjem desetljeću potaknula je i nagli porast interesa za elektrifikaciju transporta. Uz razvoj i proizvodnju elektrificiranih transportnih sredstava (vozila, vlakova, brodova) potrebna je i izgradnja prateće infrastrukture u cilju osiguranja energije za zeleniji transport. 

Punionica s trenutačno najjačim priključnim mjestom u Hrvatskoj

Kao aktivni sudionik zelene tranzicije sudjelujemo u razvoju hibridnih i baterijskih vlakova i potrebnih punionica te u svom proizvodnom portfelju imamo i punionice za električna vozila. Jedan takav projekt po načelu „ključ u ruke“ nedavno smo realizirali za kupca Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo u Zagrebu. 

Na lokaciji Buzin postavili smo javno dostupnu punionicu za brzo punjenje električnih vozila, za šest vozila istovremeno. Na jednom od priključaka moguće je dobiti snagu punjenja od čak 360 kW, što je u ovom trenutku najjače priključno mjesto u Hrvatskoj. Snaga se dinamički dijeli među priključcima ovisno o mogućnostima punjenja vozila, stanju napunjenosti baterija, odnosno snage koju može u tom trenutku prihvatiti. Izradili smo glavni i izvedbeni projekt, izveli potrebne građevinske radove, obavili montažne radove isporučene opreme, ispitivanje i puštanje punionice u pogon te pomogli kupcu u ishođenju elektroenergetske suglasnosti.