Co2mpensating by planting

Nakon prve ovogodišnje ekološke akcije pošumljavanja dronovima u suradnji s Projektom O2 u Vukovaru, gdje smo sadili zajedno s ostalim društvima Grupe KONČAR, nedavno smo samostalno i po drugi puta u ovoj godini sadili nove šume.

Da podsjetimo, u prvoj akciji dronom ispuštene su kuglice sa samoklijajućim sjemenjem autohtonih i neinvazivnih vrsta na području od 483.668 m2 u Vukovaru, na području gradskog Parka šume Adica. Time je KONČAR postao prvo poduzeće koje je provelo organiziranu sadnju šume u Vukovaru. 

U drugoj ovogodišnjoj akciji u suradnji s agencijom Hearth, Hrvatskim savezom izviđača i Hrvatskim šumama, u okviru programa Co2mpensating by planting, udruženim snagama sadili smo na području Perjasice. Točnu lokaciju buduće šume pogledajte ovdje: https://compensatingbyplanting.com/karta/ 

Naši su volonteri, zajedno s volonterima Saveza izviđača Hrvatske i Hrvatskim šumama, posadili 1.000 sadnica hrasta lužnjaka koja će kompenzirati 25 tona CO2 godišnje. Tako smo postali ponosan dio volonterske zajednice od 5.010 volontera okupljenih od početka projekta u studenom 2021. do danas, a naših 1.000 stabala bit će dio još veće zajednice od 100.000 stabala posađenih u protekle dvije godine. Posađena stabla će u budućnosti kompenzirati 2.500.000 kg CO2 godišnje.