Ugovor za isporuku dvadeset jednog elektromotornog vlaka za HŽ Putnički prijevoz

KONČAR – Električna vozila i HŽ Putnički prijevoz (HŽPP) potpisali su danas Ugovor o kupoprodaji 21 (dvadesetjednog) elektromotornog vlaka i to 11 (jedanaest) elektromotornih vlakova za gradsko-prigradski promet (EMV GPP) i 10 (deset) elektromotornih vlakova za regionalni promet (EMV RP).

Riječ je o niskopodnim vlakovima koji omogućavaju brzu izmjenu putnika i prilagođeni su osobama sa smanjenom pokretljivošću. Vozila su opremljena sustavom informiranja putnika, videonadzorom i bežičnim pristupom internetu, a putnici imaju prostor za bicikle i dodatnu prtljagu.

Ugovor KONČARA i HŽ Putničkog prijevoza za 21 elektromotorni vlak

Nabava novih elektromotornih vlakova unaprjeđuje kvalitetu prijevozne usluge, pouzdanost i raspoloživost vozila, uz mnogo niže operativne troškove i mogućnost povećanja frekvencije vlakova i broja putnika, a novi vlakovi doprinose i smanjenju onečišćenja okoliša te uštedi energije.

U vlak je ugrađena sofisticirana oprema – rezultat vlastitog razvoja u kojem je sudjelovalo više društava Grupe KONČAR. Ukupna vrijednost Ugovora iznosi 844,7 milijuna kuna. Proizvodnja novih elektromotornih vlakova bit će financirana sredstvima iz EU fondova u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020. (85%) i Državnog proračuna RH (15%). Rok isporuke prvoga elektromotornog vlaka za gradsko-prigradski prijevoz je 24 mjeseca po potpisivanju Ugovora nakon čega će biti isporučeno još 10 vlakova za gradsko-prigradski prijevoz te će uslijediti isporuka 10 vlakova za regionalni prijevoz. Krajnji rok isporuke svih vlakova je prosinac 2023. godine.

Današnjim potpisom ugovora nastavljena je suradnja KONČARA i HŽ Putničkog prijevoza na modernizaciji i unapređenju željezničkog voznog parka, a novi vlakovi u skladu su s najvišim svjetskim standardima sigurnosti i kvalitete te potvrda da mogu konkurirati najvećim svjetskim proizvođačima tračničkih vozila.

Prijavi se na KONČAR newsletter

Zanima te na čemu trenutno radimo, na koja tržišta najviše izvozimo, koliko smo društveno odgovorni i zašto su naši zaposlenici naša najveća vrijednost?

Prijavi se na KONČAR news i svaki mjesec budi u toku sa svim našim postignućima i iskoracima.

Prijavi se
KONČAR Newsletter

Vezane vijesti

Možda će Vas zanimati i ove vijesti.

KONČAR zaključio prvo polugodište 2024. s novim rekordno visokim prihodima, neto dobiti i stanjem otvorenih narudžbi
Financije
KONČAR zaključio prvo polugodište 2024. s novim rekordno visokim prihodima, neto dobiti i stanjem otvorenih narudžbi

Daljnji rast svih poslovnih pokazatelja

Novi vlakovi za povezivanje Splita i Zagreba
Poslovanje
Novi vlakovi za povezivanje Splita i Zagreba

Potpisan ugovor o kupoprodaji elektrodizelskih motornih vlakova

KONČAR i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem
Poslovanje
KONČAR i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem

Nastavak snažne suradnje dviju europskih kompanija u elektroenergetskoj industriji