Ulaganja u tehnološki proces zavarivanja

Riječ je o cjelovitoj obnovi postojećeg stroja za automatizirani postupak zavarivanja taljivom elektrodom pod zaštitom praška (EPP).

KONČAR nastavlja s planiranim ulaganjima u proizvodnju, a posljedično i na podizanje razine kvalitete i konkurentnosti svojih proizvoda. Naime, situacija se na globalnim tržištima bitno promijenila te kupci sve više pažnje posvećuju kvaliteti vlastitih proizvoda, što se, naravno, odražava na sve tvrtke i proizvođače u lancu isporuke. Prateći zahtjeve kupaca jedno od KONČAR Društava, specijaliziran za izradu zavarenih komponenata za potrebe energetike, transporta i industrije, stalno ulaže i razvija tehnološki proces zavarivanja. Tijekom veljače ove godine završeno je ulaganje u portal za zavarivanje koji je u pogonu bio više od petnaest godina.

Riječ je o cjelovitoj obnovi postojećeg stroja za automatizirani postupak zavarivanja taljivom elektrodom pod zaštitom praška (EPP). Time je uz visoku produktivnost pri zavarivanju i navarivanju debljih i duljih spojeva u samo jednom prolazu, podignuta i razina kvalitete proizvoda te povećana učinkovitost proizvodnog procesa.

CLOOS, KONČAR - Metalne konstrukcije

Nedavno je u proizvodnom pogonu jedne KONČAR tvornice na lokaciji Sesvetski Kraljevec u rad puštena i prva robotska stanica CLOOS za zavarivanje. Proces zavarivanja ubrzan je tri puta, odnosno za jedan sklop zavarivač treba 8 sati, dok robot zavari tri takva sklopa za isto utrošeno vrijeme. Pritom treba istaknuti da su kvaliteta i brzina zavarivanja ujednačene i bez odstupanja, što je posebno važno kod zavarivanja ponovljivih komponenata, a potvrđuju to i ispitivanja NDT metodama. Inače na robotu se radi u dvije smjene, a uz dijelove transformatorskih kotlova zavaruju se i komponente iz specijalnog programa, kao što su one za vlakove, tramvaje i generatore. Treba spomenuti i planirani projekt s njemačkim partnerom, kupcem transformatorskih kotlova. Naime, na nekoliko mjeseci će se u navedenoj KONČAREVOJ tvornici postaviti partnerova robotska stanica za izradu raznih komponenata. Cilj je istražiti mogućnosti podizanja konkurentnosti KONČARA usavršavanjem tehnologije zavarivanja u proizvodnji.

Prijavi se na KONČAR newsletter

Zanima te na čemu trenutno radimo, na koja tržišta najviše izvozimo, koliko smo društveno odgovorni i zašto su naši zaposlenici naša najveća vrijednost?

Prijavi se na KONČAR news i svaki mjesec budi u toku sa svim našim postignućima i iskoracima.

Prijavi se
KONČAR Newsletter

Vezane vijesti

Možda će Vas zanimati i ove vijesti.

Još jedna uzastopna godina izvrsnih poslovnih rezultata
Financije
Još jedna uzastopna godina izvrsnih poslovnih rezultata

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora KONČARA usvojeni su revidirani financijski rezultati koji su potvrdili da je poslovna 2023.

KONČAR obilježio 103. obljetnicu poslovanja
Održivost
KONČAR obilježio 103. obljetnicu poslovanja

KONČAR je 103. obljetnicu poslovanja obilježio vrijednim donacijama te nastavkom suradnje s Tehničkim veleučilištem u Zagrebu.

KONČAREV PROZA Station prvi na svijetu ostvario certifikat za kibernetičku sigurnost prema međunarodnom standardu sigurnosti
Poslovanje
KONČAREV PROZA Station prvi na svijetu ostvario certifikat za kibernetičku sigurnost prema međunarodnom standardu sigurnosti

KONČAR - Digitalu dodijeljen je certifikat za kibernetičku sigurnost.