Ulaganja u tehnološki proces zavarivanja

Riječ je o cjelovitoj obnovi postojećeg stroja za automatizirani postupak zavarivanja taljivom elektrodom pod zaštitom praška (EPP).

KONČAR nastavlja s planiranim ulaganjima u proizvodnju, a posljedično i na podizanje razine kvalitete i konkurentnosti svojih proizvoda. Naime, situacija se na globalnim tržištima bitno promijenila te kupci sve više pažnje posvećuju kvaliteti vlastitih proizvoda, što se, naravno, odražava na sve tvrtke i proizvođače u lancu isporuke. Prateći zahtjeve kupaca jedno od KONČAR Društava, specijaliziran za izradu zavarenih komponenata za potrebe energetike, transporta i industrije, stalno ulaže i razvija tehnološki proces zavarivanja. Tijekom veljače ove godine završeno je ulaganje u portal za zavarivanje koji je u pogonu bio više od petnaest godina.

Riječ je o cjelovitoj obnovi postojećeg stroja za automatizirani postupak zavarivanja taljivom elektrodom pod zaštitom praška (EPP). Time je uz visoku produktivnost pri zavarivanju i navarivanju debljih i duljih spojeva u samo jednom prolazu, podignuta i razina kvalitete proizvoda te povećana učinkovitost proizvodnog procesa.

CLOOS, KONČAR - Metalne konstrukcije

Nedavno je u proizvodnom pogonu jedne KONČAR tvornice na lokaciji Sesvetski Kraljevec u rad puštena i prva robotska stanica CLOOS za zavarivanje. Proces zavarivanja ubrzan je tri puta, odnosno za jedan sklop zavarivač treba 8 sati, dok robot zavari tri takva sklopa za isto utrošeno vrijeme. Pritom treba istaknuti da su kvaliteta i brzina zavarivanja ujednačene i bez odstupanja, što je posebno važno kod zavarivanja ponovljivih komponenata, a potvrđuju to i ispitivanja NDT metodama. Inače na robotu se radi u dvije smjene, a uz dijelove transformatorskih kotlova zavaruju se i komponente iz specijalnog programa, kao što su one za vlakove, tramvaje i generatore. Treba spomenuti i planirani projekt s njemačkim partnerom, kupcem transformatorskih kotlova. Naime, na nekoliko mjeseci će se u navedenoj KONČAREVOJ tvornici postaviti partnerova robotska stanica za izradu raznih komponenata. Cilj je istražiti mogućnosti podizanja konkurentnosti KONČARA usavršavanjem tehnologije zavarivanja u proizvodnji.

Prijavi se na KONČAR newsletter

Zanima te na čemu trenutno radimo, na koja tržišta najviše izvozimo, koliko smo društveno odgovorni i zašto su naši zaposlenici naša najveća vrijednost?

Prijavi se na KONČAR news i svaki mjesec budi u toku sa svim našim postignućima i iskoracima.

Prijavi se
KONČAR Newsletter

Vezane vijesti

Možda će Vas zanimati i ove vijesti.

KONČAR zaključio prvo polugodište 2024. s novim rekordno visokim prihodima, neto dobiti i stanjem otvorenih narudžbi
Financije
KONČAR zaključio prvo polugodište 2024. s novim rekordno visokim prihodima, neto dobiti i stanjem otvorenih narudžbi

Daljnji rast svih poslovnih pokazatelja

Novi vlakovi za povezivanje Splita i Zagreba
Poslovanje
Novi vlakovi za povezivanje Splita i Zagreba

Potpisan ugovor o kupoprodaji elektrodizelskih motornih vlakova

KONČAR i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem
Poslovanje
KONČAR i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem

Nastavak snažne suradnje dviju europskih kompanija u elektroenergetskoj industriji