Proširenje suradnje KONČARA s akademskom zajednicom

Grupa KONČAR desetljećima njeguje tradiciju akademske izvrsnosti i ulaže iznimne napore u obrazovanje i razvoj domaćih stručnjaka te blisko surađuje s hrvatskim visokoobrazovnim institucijama.

U skladu s potrebama i promjenama svjetske elektroenergetike, ubrzanom energetskom tranzicijom te uvođenjem zelenih i digitalnih tehnologija, predsjednik Uprave KONČARA mr. sc. Gordan Kolak izabran je u siječnju 2022. godine za novog člana Programskog odbora poslijediplomskog specijalističkog studija (MBA) Ekonomija energetskog sektora, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a KONČAR će biti i domaćin 11. generacije polaznika studija. Nastavak je to bliske suradnje KONČARA i akademske zajednice, koja je započela još 40-ih godina prošlog stoljeća.

Oblici suradnje KONČARA s akademskom zajednicom mijenjali su se kroz povijest ovisno o aktualnim tehničko-tehnološkim izazovima. Ulaskom Hrvatske u članstvo EU-a stvoreni su dodatni preduvjeti koji posebno naglašavaju i potiču zajednički rad akademske zajednice i gospodarstva na istraživanju, razvoju i inovacijama.

Suradnja s akademskom zajednicom

Tijekom svog postojanja KONČAR je velik doprinos akademskoj zajednici dao i s 2 akademika, 2 profesora emeritusa, 90 doktora znanosti, 6 dekana Elektrotehničkog fakulteta, odnosno Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, 6 dekana Više tehničke škole RADE KONČAR (danas Tehničko veleučilište Zagreb) i s 2 ravnatelja Instituta Ruđer Bošković, većim brojem sveučilišnih izvanrednih i redovitih profesora, veleučilišnih profesora i viših predavača.

Veći broj končarevaca u obrazovnom sustavu radili su honorarno, obučavajući studente upravo onim znanjima i vještinama koje su svakodnevno koristili na svom radnom mjestu.

Grupa KONČAR desetljećima njeguje tradiciju akademske izvrsnosti te ulaže iznimne napore u obrazovanje i razvoj domaćih stručnjaka, pri čemu blisko surađuje s hrvatskim visokoobrazovnim institucijama, prije svega tehničkim fakultetima. Među tradicionalnim suradnjama posebno se ističe ona s Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu, koju je KONČAR krajem prošle godine obogatio suorganizacijom kolegija Razvoj programskih rješenja za industrijske IoT-sustave. Pritom je osnovna ideja upravo bolje upoznavanje studenata treće i viših godina studija s razvojem aplikacija za najsuvremenija digitalna rješenja, koja koriste vodeće svjetske IT tvrtke, pa tako i KONČARA.

Sve to govori koliko je, takoreći od početka svog postojanja, tvrtka posvećivala obrazovanju, bez obzira na društveno-političke prilike, uključivanjem svojih ponajboljih stručnjaka da sudjeluju u nastavi ili da nastavljaju svoju karijeru u obrazovnom sustavu i znanosti. Takvo promišljanje da gospodarstvo i znanost moraju ići zajedno ako žele biti dugovječni, prisutno je i danas, kad KONČAR od ukupno 4100 zaposlenika ima čak 1560 visokoobrazovanih, ali i 45 doktora znanosti iz područja elektrotehnike, strojarstva, kemije i ekonomije.

Prijavi se na KONČAR newsletter

Zanima te na čemu trenutno radimo, na koja tržišta najviše izvozimo, koliko smo društveno odgovorni i zašto su naši zaposlenici naša najveća vrijednost?

Prijavi se na KONČAR news i svaki mjesec budi u toku sa svim našim postignućima i iskoracima.

Prijavi se
KONČAR Newsletter

Vezane vijesti

Možda će Vas zanimati i ove vijesti.

Još jedna uzastopna godina izvrsnih poslovnih rezultata
Financije
Još jedna uzastopna godina izvrsnih poslovnih rezultata

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora KONČARA usvojeni su revidirani financijski rezultati koji su potvrdili da je poslovna 2023.

KONČAR obilježio 103. obljetnicu poslovanja
Održivost
KONČAR obilježio 103. obljetnicu poslovanja

KONČAR je 103. obljetnicu poslovanja obilježio vrijednim donacijama te nastavkom suradnje s Tehničkim veleučilištem u Zagrebu.

KONČAREV PROZA Station prvi na svijetu ostvario certifikat za kibernetičku sigurnost prema međunarodnom standardu sigurnosti
Poslovanje
KONČAREV PROZA Station prvi na svijetu ostvario certifikat za kibernetičku sigurnost prema međunarodnom standardu sigurnosti

KONČAR - Digitalu dodijeljen je certifikat za kibernetičku sigurnost.