Potpisan sporazum o suradnji KONČAR – Digital d.o.o. i Rittal d.o.o.

KONČAR – Digital i RITTAL partneri u izgradnji podatkovnih centara u regiji

Tvrtke KONČAR – Digital i RITTAL Hrvatska 31. svibnja su na svjetskom industrijskom sajmu Hannover Messe 2022. potpisali Sporazum o suradnji. Sporazum su potpisali dr. sc. Goran Leci  i dr. sc. Stjepan Sučić, predsjednik i član Uprave KONČAR – Digitala, te Dejan Dokmanović, izvršni direktor RITTAL Hrvatska. Sporazum o poslovnoj suradnji i zajednički nastup na tržištu otvaraju nove prilike za razvoj IT infrastrukture i učinkovito upravljanje podatkovnim centrima u Hrvatskoj i zemljama regije.

Potpisan sporazum o suradnji KONČAR – Digital d.o.o. i Rittal d.o.o.

KONČAR – Digital je društvo Grupe KONČAR, usredotočeno na projekte zelene energetske tranzicije i digitalne transformacije. Stručnjaci KONČARA imaju bogato iskustvo u uspješnom razvoju digitalnih rješenja za upravljanje energetikom, kritičnom i urbanom infrastrukturom te pametnim gradovima. Naša digitalna rješenja koriste se u Europi, Aziji, Africi i Južnoj Americi. Novost u ponudi su digitalna rješenja za upravljanje kritičnom infrastrukturom razvijena na novoj softverskoj platformi PROZA HAT. Riječ je o inovativnoj softverskoj platformi otvorene jezgre koja podržava cjelovitu SCADA funkcionalnost za nadzor i upravljanje kritičnom infrastrukturom, podatkovnim centrima te sustavima za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije.

RITTAL Hrvatska podružnica je njemačke tvrtke Rittal GmbH & Co. KG, članice Friedhelm Loh Grupe. Tvrtka je vodeći svjetski dobavljač sistemskih rješenja za industriju i IT infrastrukturu, koja uključuju rasklopne ormare, sustave napajanja, klimatizacijske sustave i sustave za automatizaciju procesa izrade upravljačkih i energetskih ormara. Rittal tehnologija je jedinstvena spona industrije i IT-ja, ključna za proces digitalizacije. Djeluju globalno kroz 64 podružnice s 9100 zaposlenika. Rittal rješenja prisutna su u više od 90 posto svih industrijskih sektora diljem svijeta. Širok asortiman proizvoda uključuje infrastrukturna rješenja za modularne i energetski učinkovite podatkovne centre s inovativnim konceptima za sigurnost fizičkih podataka i sustava.

Prijavi se na KONČAR newsletter

Zanima te na čemu trenutno radimo, na koja tržišta najviše izvozimo, koliko smo društveno odgovorni i zašto su naši zaposlenici naša najveća vrijednost?

Prijavi se na KONČAR news i svaki mjesec budi u toku sa svim našim postignućima i iskoracima.

Prijavi se
KONČAR Newsletter

Vezane vijesti

Možda će Vas zanimati i ove vijesti.

Još jedna uzastopna godina izvrsnih poslovnih rezultata
Financije
Još jedna uzastopna godina izvrsnih poslovnih rezultata

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora KONČARA usvojeni su revidirani financijski rezultati koji su potvrdili da je poslovna 2023.

KONČAR obilježio 103. obljetnicu poslovanja
Održivost
KONČAR obilježio 103. obljetnicu poslovanja

KONČAR je 103. obljetnicu poslovanja obilježio vrijednim donacijama te nastavkom suradnje s Tehničkim veleučilištem u Zagrebu.

KONČAREV PROZA Station prvi na svijetu ostvario certifikat za kibernetičku sigurnost prema međunarodnom standardu sigurnosti
Poslovanje
KONČAREV PROZA Station prvi na svijetu ostvario certifikat za kibernetičku sigurnost prema međunarodnom standardu sigurnosti

KONČAR - Digitalu dodijeljen je certifikat za kibernetičku sigurnost.