Potpisan sporazum o suradnji KONČAR – Digital d.o.o. i Rittal d.o.o.

KONČAR – Digital i RITTAL partneri u izgradnji podatkovnih centara u regiji

Tvrtke KONČAR – Digital i RITTAL Hrvatska 31. svibnja su na svjetskom industrijskom sajmu Hannover Messe 2022. potpisali Sporazum o suradnji. Sporazum su potpisali dr. sc. Goran Leci  i dr. sc. Stjepan Sučić, predsjednik i član Uprave KONČAR – Digitala, te Dejan Dokmanović, izvršni direktor RITTAL Hrvatska. Sporazum o poslovnoj suradnji i zajednički nastup na tržištu otvaraju nove prilike za razvoj IT infrastrukture i učinkovito upravljanje podatkovnim centrima u Hrvatskoj i zemljama regije.

Potpisan sporazum o suradnji KONČAR – Digital d.o.o. i Rittal d.o.o.

KONČAR – Digital je društvo Grupe KONČAR, usredotočeno na projekte zelene energetske tranzicije i digitalne transformacije. Stručnjaci KONČARA imaju bogato iskustvo u uspješnom razvoju digitalnih rješenja za upravljanje energetikom, kritičnom i urbanom infrastrukturom te pametnim gradovima. Naša digitalna rješenja koriste se u Europi, Aziji, Africi i Južnoj Americi. Novost u ponudi su digitalna rješenja za upravljanje kritičnom infrastrukturom razvijena na novoj softverskoj platformi PROZA HAT. Riječ je o inovativnoj softverskoj platformi otvorene jezgre koja podržava cjelovitu SCADA funkcionalnost za nadzor i upravljanje kritičnom infrastrukturom, podatkovnim centrima te sustavima za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije.

RITTAL Hrvatska podružnica je njemačke tvrtke Rittal GmbH & Co. KG, članice Friedhelm Loh Grupe. Tvrtka je vodeći svjetski dobavljač sistemskih rješenja za industriju i IT infrastrukturu, koja uključuju rasklopne ormare, sustave napajanja, klimatizacijske sustave i sustave za automatizaciju procesa izrade upravljačkih i energetskih ormara. Rittal tehnologija je jedinstvena spona industrije i IT-ja, ključna za proces digitalizacije. Djeluju globalno kroz 64 podružnice s 9100 zaposlenika. Rittal rješenja prisutna su u više od 90 posto svih industrijskih sektora diljem svijeta. Širok asortiman proizvoda uključuje infrastrukturna rješenja za modularne i energetski učinkovite podatkovne centre s inovativnim konceptima za sigurnost fizičkih podataka i sustava.

Prijavi se na KONČAR newsletter

Zanima te na čemu trenutno radimo, na koja tržišta najviše izvozimo, koliko smo društveno odgovorni i zašto su naši zaposlenici naša najveća vrijednost?

Prijavi se na KONČAR news i svaki mjesec budi u toku sa svim našim postignućima i iskoracima.

Prijavi se
KONČAR Newsletter

Vezane vijesti

Možda će Vas zanimati i ove vijesti.

KONČAR zaključio prvo polugodište 2024. s novim rekordno visokim prihodima, neto dobiti i stanjem otvorenih narudžbi
Financije
KONČAR zaključio prvo polugodište 2024. s novim rekordno visokim prihodima, neto dobiti i stanjem otvorenih narudžbi

Daljnji rast svih poslovnih pokazatelja

Novi vlakovi za povezivanje Splita i Zagreba
Poslovanje
Novi vlakovi za povezivanje Splita i Zagreba

Potpisan ugovor o kupoprodaji elektrodizelskih motornih vlakova

KONČAR i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem
Poslovanje
KONČAR i Siemens Energy učvrstili partnerske odnose novim zajedničkim ulaganjem

Nastavak snažne suradnje dviju europskih kompanija u elektroenergetskoj industriji