KONČAR proveo veliku akciju pošumljavanja dronovima vrijednu više od 100.000 kuna

Ususret Danu planeta Zemlje 22. travnja, KONČAR je proveo veliku akciju pošumljavanja na području Grubišnog Polja.

Ususret Danu planeta Zemlje 22. travnja, KONČAR je proveo veliku akciju pošumljavanja na području Grubišnog Polja. Tridesetak volontera iz gotovo svih Društava KONČARA, tijekom pošumljavanja su 11. travnja 2022., uz pomoć stručnjaka iz Projekta O2, na površini od 10.000 m2 s posebno opremljenim dronovima ispustili 5000 Seed Bombsa, kuglica sa samoklijajućim sjemenjem autohtonih i neinvazivnih vrsta. Pritom je primarna vrsta bio hrast lužnjak, dok su popratne vrste bile bukva, gorski javor, breza i ostale sastavine za poboljšanje rasta mladih stabala.

Volonteri KONČARA u akciji pošumljavanja

Uvodno su končarevci upoznati s Projektom O2, odnosno o važnosti pošumljavanja u smanjenju ugljičnog otiska te su i sami imali priliku izrađivati Seed Bombse, koje dronovi ispuštaju na predviđenu površinu.

Grupa KONČAR svoje ukupno djelovanje uvelike temelji na tradiciji brige prema zajednici i okolišu pa tako dugi niz godina obilježava i svjetski dan našeg planeta raznim prigodnim akcijama. Kako je tvrtka ulaskom u novo stoljeće poslovanja najavila još veći naglasak na društvenu odgovornost, tako je i ovogodišnji Dan planeta Zemlje na temu Invest In Our Planet dobio posebno značenje.

Prijavi se na KONČAR newsletter

Zanima te na čemu trenutno radimo, na koja tržišta najviše izvozimo, koliko smo društveno odgovorni i zašto su naši zaposlenici naša najveća vrijednost?

Prijavi se na KONČAR news i svaki mjesec budi u toku sa svim našim postignućima i iskoracima.

Prijavi se
KONČAR Newsletter

Vezane vijesti

Možda će Vas zanimati i ove vijesti.

Još jedna uzastopna godina izvrsnih poslovnih rezultata
Financije
Još jedna uzastopna godina izvrsnih poslovnih rezultata

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora KONČARA usvojeni su revidirani financijski rezultati koji su potvrdili da je poslovna 2023.

KONČAR obilježio 103. obljetnicu poslovanja
Održivost
KONČAR obilježio 103. obljetnicu poslovanja

KONČAR je 103. obljetnicu poslovanja obilježio vrijednim donacijama te nastavkom suradnje s Tehničkim veleučilištem u Zagrebu.

KONČAREV PROZA Station prvi na svijetu ostvario certifikat za kibernetičku sigurnost prema međunarodnom standardu sigurnosti
Poslovanje
KONČAREV PROZA Station prvi na svijetu ostvario certifikat za kibernetičku sigurnost prema međunarodnom standardu sigurnosti

KONČAR - Digitalu dodijeljen je certifikat za kibernetičku sigurnost.