Grupa KONČAR u novom stoljeću poslovanja još veći naglasak stavlja na društvenu odgovornost

Sve svoje uspjehe u novom stoljeću poslovanja želimo u još većoj mjeri dijeliti sa zajednicom, a posebice onima kojima je to najpotrebnije.

Grupa KONČAR danas obilježava 101. obljetnicu poslovanja te nakon godine povijesnih iskoraka i rekordnih rezultata u novo stoljeće ulazimo bogatiji za jedno Društvo, ali i jednu misiju – još veću podršku onima u potrebi. Tako je Grupa KONČAR i ove godine svoj dan tradicionalno obilježila posebnom donacijom, koja je ovoga puta upućena Klubu roditelja nedonoščadi Palčići. Pritom je dio ove 50.000 kuna vrijedne donacije namijenjen za nabavu fototerapijske posteljice za Opću županijsku bolnicu Našice, dok će ostatak biti usmjeren na potrebe rodilišta na području Slavonije.

Društvena odgovornost

Poslovna 2021. godina i ujedno 100. godina poslovanja Grupe KONČAR zaključena je na najprigodniji način – povijesnim iskoracima na tržištima diljem svijeta te novom vizijom održivije, zelenije i društveno odgovornije budućnosti. Sve svoje uspjehe u novom stoljeću poslovanja želimo u još većoj mjeri dijeliti sa zajednicom, a posebice onima kojima je to najpotrebnije. Štoviše, upravo su zaštita okoliša i društvena odgovornost temeljne vrijednosti i ključne odrednice korporativnog identiteta Grupe KONČAR. Stoga smo 101. rođendan obilježili donacijom od 50.000 kuna za Klub roditelja nedonoščadi Palčići, udrugu koju je Grupa KONČAR i ranije podržavala.

„Grupa KONČAR je kroz svoju povijest izgrađena i na podršci zajednice u kojoj poslujemo, živimo i s kojom zajedno rastemo. Upravo nas ta neraskidiva veza potiče na izvrsnost u svemu što činimo, ali i na dijeljenje te redovito sudjelovanje u brojnim društveno odgovornim projektima i akcijama. Drago nam je što smo u mogućnosti i prilici pomoći onima kojima je naša podrška zaista potrebna, a posebice onima najmlađima, za koje naposljetku i gradimo budućnost naše zemlje. Tako smo prošle godine, u prigodi 100. obljetnice poslovanja, donirali 100.000 kuna Srednjoj Školi Topusko na potresom pogođenom području, dok ove godine donacijom od 50.000 kuna ponovno podržavamo rad udruge koju iznimno cijenimo, Klub roditelja nedonoščadi Palčići“, istaknuo je predsjednik Uprave KONČARA mr. sc. Gordan Kolak.

Palčići su s humanitarnim radom započeli u ožujku 2012., a do danas su prikupili 15 milijuna kuna doniranih isključivo kroz uređaje, koji za prijevremeno rođenu djecu život znače. Takvim uređajima opremljeno je ukupno 30 rodilišta i odjela za neonatologiju širom Hrvatske, uključujući i ona najmanja, pri čemu je nakon razornog zagrebačkog potresa svoj obol dala i Grupa KONČAR za nabavu novog inkubatora u Kliničkoj bolnici Merkur.

Prijavi se na KONČAR newsletter

Zanima te na čemu trenutno radimo, na koja tržišta najviše izvozimo, koliko smo društveno odgovorni i zašto su naši zaposlenici naša najveća vrijednost?

Prijavi se na KONČAR news i svaki mjesec budi u toku sa svim našim postignućima i iskoracima.

Prijavi se
KONČAR Newsletter

Vezane vijesti

Možda će Vas zanimati i ove vijesti.

Još jedna uzastopna godina izvrsnih poslovnih rezultata
Financije
Još jedna uzastopna godina izvrsnih poslovnih rezultata

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora KONČARA usvojeni su revidirani financijski rezultati koji su potvrdili da je poslovna 2023.

KONČAR obilježio 103. obljetnicu poslovanja
Održivost
KONČAR obilježio 103. obljetnicu poslovanja

KONČAR je 103. obljetnicu poslovanja obilježio vrijednim donacijama te nastavkom suradnje s Tehničkim veleučilištem u Zagrebu.

KONČAREV PROZA Station prvi na svijetu ostvario certifikat za kibernetičku sigurnost prema međunarodnom standardu sigurnosti
Poslovanje
KONČAREV PROZA Station prvi na svijetu ostvario certifikat za kibernetičku sigurnost prema međunarodnom standardu sigurnosti

KONČAR - Digitalu dodijeljen je certifikat za kibernetičku sigurnost.