Isporučili smo četrnaest tramvaja za grad Liepāju u Latviji

Naši niskopodni tramvaji i svi njegovi važni podsustavi rezultat su vlastitog znanja i razvoja. U tramvaj su ugrađena naša rješenja podsustava poput glavnog elektromotornog pogona, pomoćnog napajanja, mikroprocesorskog upravljanja i komunikacija, sanduka, okretnih postolja i drugo. Tramvaj je opremljen upravljivim hidro-pneumatskim sustavom ogibljenja, što omogućuje i podešavanje visine poda ovisno o stanju na pruzi. Vozilo je klimatizirano, opremljeno videonadzorom i sustavom informiranja putnika.

Iz naše tvornice je sredinom studenoga 2022. prema kupcu krenuo posljednji od četrnaest ugovorenih niskopodnih električnih tramvaja namijenjenih javnom prijevozu grada Liepāje u Latviji, kamo je stigao 20. studenoga te je odmah uključen u redoviti promet. 

S tvrtkom Liepājas tramvajs smo u studenome 2018. ugovorili isporuku šest niskopodnih tramvaja, uz mogućnost isporuke dodatnih vozila. Slijedom toga krajem kolovoza 2020. godine tvrtka je osigurala sredstva za još šest tramvaja te početkom rujna 2021. za dodatna dva, a posao proizvodnje i isporuke ponovno je povjerila nama. 

Nabava vozila sufinancirana je iz fondova EU-a, u sklopu programa Comprehensive Reconstruction of Tram Route and Adjacent Territory (Sveobuhvatna obnova tramvajske linije i okolnog područja). 

Niskopodni tramvaj i svi njegovi važni podsustavi rezultat su našeg vlastitog razvoja. Ugradili smo naša rješenja podsustava, poput glavnog elektromotornog pogona, pomoćnog napajanja, mikroprocesorskog upravljanja i komunikacija, sanduka, okretnih postolja i drugo. Tramvaj je opremljen upravljivim hidro-pneumatskim sustavom ogibljenja, što omogućuje i podešavanje visine poda ovisno o stanju na pruzi. Vozilo je klimatizirano, opremljeno videonadzorom i sustavom informiranja putnika. 

Sve tramvaje isporučili smo u roku, unatoč složenim epidemiološkim uvjetima, problemima u opskrbnim lancima, rastu cijena materijala i drugim izazovima. Za to su posebno zaslužni naši zaposlenici i partneri koji su svojim trudom i radom, u nekad nezamislivim uvjetima, omogućili da svaki tramvaj stigne u Liepāju na vrijeme.