Nastavljamo dugu tradiciju suradnje s akademskom zajednicom

KONČAR – Digital, najmlađi član Grupe KONČAR, nedavno je osnovano Društvo s ciljem daljnjeg unaprjeđenja konkurentnosti u području razvoja industrijskog softvera te proširivanja digitalnog portfelja usluga, a svoj ćemo doprinos obrazovanju budućih stručnjaka dati suorganizacijom kolegija Razvoj programskih rješenja za industrijske IoT sustave na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu.

Tvrtka KONČAR – Digital će u svom portfelju prvenstveno imati rješenja iz područja digitalne platforme otvorene i modularne arhitekture za potrebe elektroenergetike, mobilnosti, kritične i urbane infrastrukture s naprednim uslugama upravljanja i održavanja. Osim toga, posebno se ističu najsuvremeniji poslovni modeli, kao generator primjene digitalnih usluga i rješenja, poput uporabe blockchain tehnologije u energetici.

KONČAR i FER

Industrijski softver koji razvijamo prvenstveno se odnosi na upravljanje, daljinsku podršku i održavanje industrijskih postrojenja, energetski učinkovite javne rasvjete, obnovljivih izvora energije, pohrane energije, energetski obnovljivih zgrada, hibridnih energetskih mikromreža i energetski učinkovitih sustava opskrbe vode i odvodnje.

Nositelji ovog kolegija su predavači s FER-a, no studente će sa svim teorijskim i praktičnim znanjima upoznati naš tim (KONČAR – Digital) koji će voditi predavanja i laboratorijske vježbe. Predavanja se pritom temelje na teoriji i zadacima kojima Grupa KONČAR osposobljava svoje nove zaposlenike i uvodi ih u svijet razvoja industrijskog softvera. Shodno tome, ovaj kolegij predstavlja izuzetnu priliku za studente da se uz pomoć ponajboljih domaćih stručnjaka upoznaju sa stručnim aspektom rada s najsuvremenijim tehnologijama. Osim razvoja svojih znanja i vještina, studenti kroz ovaj kolegij također imaju priliku nastaviti svoj profesionalni razvoj kao članovi KONČAR – Digital tima.